Svensk pølseret med ekstra grønt

svensk pølseret
svensk pølseretSvensk pølseret er jo så undervurderet. En ny favorit her hjemme.

 

Svensk pølseret – en nem og nu også ret sund hverdagsret

 

Svensk pølseret er måske en klassiker hjemme hos mange, men faktisk ikke her. Ind til nu! Det er ikke en ret hverken Mads eller jeg er vokset op med og husker nærmest ikke at have fået den før. Men for en måneds tid siden så jeg et billede på instagram af retten og blev vildt fristet af at prøve opskriften af.

Jeg er elendig til at følge en opskrift, så fik hurtigt lavet en masse om og bl.a. tilføjet en masse ekstra grønt. Dog har jeg holdt mig ret meget til den klassiske sauce med piskefløde, tomatpure og paprika. Desuden har jeg tilføjet retten et skvat balsamico, for at give lidt syre. En smule sukker for at give sødme og selvfølgelig godt med salt og peber.

På den seneste måned har menuen nok stået på svensk pølseret 4-5 gange, egentlig mest efter mandens ønske. Vi er nemlig alle sammen fuldstændig vilde med retten. Selvom vensk pølseret måske lyder rimelig ueksotisk og rimelig kedeligt. Vi var virkelig imponeret, det smager virkelig virkelig godt, og er jo så nemt. Retten kan med fordel laves i dobbeltportion, så man har til dagen efter – eller til en god portion til fryseren.

Her var nok mad til 4 sultne personer. Håber I har lyst til at prøve opskriften af

Svensk pølseret

Opskrift til 4-6

Svensk pølseret med gode kvalitetspølser, en sauce af tomatpuré, balsamico, paprika og fløde. Ud over kartofler, har jeg tilføjet retten lidt ekstra grønt og rodfrugter. Den blev så lækker.

Forberedelsestid

5 min

Tilberedelsestid

20 min

Samlet tid

25 min

Ingredienser

 • 500 g kartofler
 • 200 g gulerødder
 • 200 g pastinak/selleri eller sød kartoffel
 • 1 god spsk. smør
 • 2 løg
 • 1 peberfrugt
 • 300-400 g pølser af god kvalitet (jeg brugte nogle fra Aalbæk)
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 3 spsk. balsamico
 • 1 spsk. paprika
 • 1 tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 spsk. sukker
 • 3 dl piskefløde
 • 2 dl af kogevandet fra kartoflerne
 • frisk purløg til toppen

Sådan gør du

Skær kartofler, gulerødder og selleri (og/eller sød kartoffel) i i forholdsvis store tern og kog det i letsaltet vand i 10 minutters tid (jeg skræller dem ikke, men køber øko)

Smelt imens smør i en wok eller dyb pande

Skær løg i tern og kom det ned til smørret, vend det rundt til de er bløde

Skær peberfrugt og pølser i mindre stykker kom det ned til løgene

Tilsæt tomatpuré, balsamico, paprika og rør rundt

Kom fløde og vand ved

Smag til med salt, peber og sukker

Kom til sidst de kogte kartoflerne og rodfrugter i retten og server med frisk purløg

Bedøm denne ret

svensk pølseret
svensk pølseret

Hvis du gerne vil lave mad til de helt små hoveder også, kan man jo undlade salt i vandet hvor kartoflerne koger. På den måde kan man tage fra til dem inden man smider det over i retten. Hvis man ikke er helt så saltforskrækket, kan grøntsagerne blot fiskes op med sauce på også. De første gange jeg lavede retten så den ud som ovenfor. Her til aften da jeg igen lavede den, brugte jeg sød kartoffel frem for selleri og det var virkelig også godt.

 

Andre lignende retter

Hvis du er til denne ret, kunne det være jeg har et par andre lignende retter som også frister dig. Hvad med en gullashsuppe med oksekød og masser af grøntsager og smag. Eller måske denne italienske simret

Kommentarer

 1. Ha ha min mand og jeg var sådan – uah svensk pølseret, vi 80’er børn har fået den serveret mangt en gang i forskellige mere eller mindre vellykkede versioner – MEN din opskrift gik rent ind – alle 5 i familen er vilde med den 👌🏻

  1. Ej det er jeg bare SÅ glad for. Det er også min egen yndlingsversion. Dejligt I kunne lide den. Tak for kommentaren

 2. Super lækker ret – og perfekt til gæster da den er let at lave! Tak for fantastisk inspiration og gode opskrifter 😃

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret