Blomkålssalat med æbler, dild og purløg

Denne her blomkålssalat minder rigtig meget om én jeg allerede har herinde, nemlig en som jeg også er helt vild med, og én som I vist også er vilde med – den ligger i hvert fald ret højt over mest populære salater. Jeg tænker det er fordi det er en virkelig nem salat uden særlig mange ingredienser og så har den lidt af det hele: lidt sprødt, lidt friskt, lidt fedme, lidt salt og lidt sødt. Den kan findes lige her! Denne blomkålssalat er ligeledes vendt i en yoghurtdressing, men her har jeg dog skiftet persille ud med frisk dild og purløg, og tilføjet radise og granatæble. Dressingen er også en smule anderledes og så er der ingen nødder på denne variant. Så lidt anderledes er den, og den er lige så god.

Håber I kunne have lyst til at prøve den. Hvis man spiser den til frokost – måske bare med et stykke brød eller lidt kylling til, vil jeg mene der er nok til 2 personer her. Man kunne tilføje lidt kogte kartofler til salaten, som også vendes rundt i dressingen eller lidt avocado.

Blomkålssalat i yoghurtdressing

En cremet og lækker blomkålssalat med æble, frisk dild og granatæblekerner

 

 • 250 g blomkål
 • 1 æble
 • 3 spsk. græsk yoghurt eller cremefraiche
 • 1 tsk. agavesirup
 • 1 tsk. sennep
 • 1/2 tsk. salt
 • 10 radiser
 • 1 lille håndfuld frisk dild + lidt frisk purløg
 • 1/4 granatæble

 

 1. Rengør blomkålen og skær den i mindre buketter, kom dem i en skål
 2. Skær æbler ud i mindre stykker og tilføj disse til skålen
 3. Bland dressingen sammen bestående af yoghurt, sirup, sennep og salt og vend æbler og blomkål rundt her i
 4. Rengør radiserne og skær dem i skiver – kom dem over salaten
 5. Top med frisk dild og granatæblekernerKommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret