Syltede rødbeder til den lune leverpostej

syltede rødbeder
syltede rødbeder

Syltede rødbeder i en julet udgave

 

Syltede rødbeder får en leverpostej mad til at være den rene luksus. I hvert fald når de er hjemmelavede. Igår delte jeg et forslag til hvad man bl.a. kunne komme på sit julefrokostbord – nemlig en æggesalat til sildemaden. En anden idé kunne være lun leverpostej med syltede rødbeder.

Det er slet ikke så svært, og når man nu er i gang kan man jo lige så godt sylte sig en masse og forære et glas til dem man holder af. Vi har netop fyldt 5 syltetøjsglas op med lækre julede sylterede rødbeder og inviteret naboerne på æbleskiver og snup-et-glas-rødbeder-med-hjem. Okay det lyder virkelig overskudsagtigt, men når man nu synes det er hyggeligt at stå i køkkenet og endnu hyggeligere at have gæster der spiser det man laver – så er det jo win win.

Syltede rødbeder

Opskrift til 2 store glas

Et vildt lækkert tilbehør til de fleste madder, spejlæg eller hakkebøffer er hjemmesyltede rødbeder. Her er en opskrift på en version med lidt julede krydderier

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

30-45 min

Samlet tid

45-55 min

Ingredienser

 • 1 kg rødbeder
 • 6 dl eddike (jeg brugte æbleeddike)
 • 300 g sukker
 • 2 kanelstænger
 • 2 spsk. salt
 • 5-6 laurbærblade
 • 10 peberkorn
 • 2 stjerneanis
 • 5-6 hele nelliker

Sådan gør du

 1. Kog rødbederne i en skål med rigeligt vand (hvis der er jord på rødbederne, skal det selvfølgelig af først). Jeg gav mine rødbeder 45 minutter, men de var også store. Hvis du bruger mindre rødbeder vil 30 minutter nok kunne gøre det
 2. Kom rødbederne i en rist, hæld koldt vand hen over dem. Skæl dem og skær dem i ønsket størrelse.
 3. Kom rødbederne på glas.
 4. Nu skal lagen laves: kom eddike og resterende ingredienser i en gryde, kog det op i 5 minutter og hæld det over rødbederne, så de dækkes.
 5. Kom låg på og opbevar i køleskabet (de er bedst en dag eller to efter de er lavet)

Bedøm denne ret

Jeg har gjort opskriften her lidt ekstra julet, ved at tilføje kanelstænger, stjerneanis, laurbærblade og nelliker – men det er blot at fylde på med de julekrydderier du har. Du kan også sagtens undlade alle disse og lave en klassisk version af syltede rødbeder blot med rødbeder, eddike, sukker og måske lidt salt og peber.

syltede rødbeder
Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem madinspiratin

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret