Julekringle med marcipanremonce og appelsinskal

julekringleJulekringle med det lækreste fyld af marcipanremonce med appelsinskal. Denne kringle er bare et must at bage i decembermåned. Duften af denne her er helt fantastisk, og smagen er jo bare endnu bedre.

 

Julekringle – opskrift på den bedste kringle

 

Denne julekringle så jeg ovre hos søde og dygtige Maria Vestergaard. Den så bare så lækker ud at jeg absolut måtte prøve den, – den er med en remonce af marcipan og appelsinskal, hvor lækkert lyder det ikke lige? Dejen er blot en blød lækker bolledej, og så har jeg drysset lidt brun farin, kanel og mandel over den.

Jeg har fået lov til at dele opskriften med jer også, selvom den jo stammer fra Maria. Personligt synes jeg remoncen er en smule for sød til mig, så næste gang vil jeg nok undlade noget af sukkeret, men jeg elsker twistet af appelsinskallen. Måske vil jeg også tilføje rosiner til fyldet næste gang, det er sådan noget der skiller vandende lidt det her med om der skal være rosiner i brød eller ej, personligt elsker jeg det faktisk, og synes det ville passe ret godt hertil.

Lad jer ikke skræmme af at det måske ligner der ikke er særlig meget fyld her i, jeg synes der var rigeligt og remoncen bliver mere flydende når kringlen varmes – hvilket gør det lige som har en større fylde.

Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af.

Julekringle

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 20 min

Ingredienser

Dej

 • 20 g gær
 • 80 ml mælk
 • 1 æg
 • 20 g sukker
 • 1 tsk. salt
 • ½ tsk. kardemomme
 • 300 g mel
 • 150 g blødt smør

Remonce

 • 100 g marcipan
 • 100 g sukker (evt. mindre eller undlad helt)
 • 100 g blødt smør
 • fintrevet skal af 1 øko appelsin
 • evt. rosiner, hvis du synes

Pensling

 • 1 æggeblomme
 • 1 tsk. kanel
 • 1 lille spsk. brun farin
 • 25 g mandler

Sådan gør du

 1. Rør gær ud i mælk.
 2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og det bløde smør
 3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen rigtig godt igennem
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. en time hvor imens remoncen laves
 5. Rør/mos alle ingredienserne sammen til remoncen
 6. Rul dejen ud 100*15 cm på et bord drysset med en smule mel
 7. Fordel remoncen langs hele julekringlen i midten
 8. Fold dejen ind over midten og form kringlen
 9. Bær kringlen over på en bageplade beklædt med bagepapir
 10. Bland kanel og brun farin i en skål og pensl kringlen med æggeblomme og drys med denne kombi + lidt hakkede mandler
 11. Bag julekringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20 min

Bedøm denne ret

 

 

julekringle

julekringle

Psst. Se Marias julekringle lige her

Hvis du er i julebage humør, vil jeg klart anbefale at prøve min opskrift på pebernødder. De er sprøde og søde og har også et twist af appelsinskal. Jeg har også en opskrift på æbleskiver, juleboller eller snurrer med marcipanremonce, pærer og chokolade lige her.

Instagram

Følg også meget gerne med ovre på min Instagramprofil hvor jeg deler flere madbilleder, opskrifter og inspiration til en sundere livsstil. Du kan også tilmelde dig mine nyhedsbreve helt gratis og få tilsendt mine madplaner hver uge.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret