Juleboller med appelsin og chokolade

juleboller
julebollerJuleboller med varme krydderier, appelsin og store chokoladestykker. De her boller er intet mindre end helt fantastiske, især når de lige er bagt og stadig er lune

 

Juleboller med appelsin og chokolade

 

Bløde og luftige juleboller med kanel, kardemomme, appelsin og chokoladestykker. Jeg har netop hevet en bageplade ud af ovnen, og jeg siger jer her dufter godt. Vi har tændt stearinlys og skruet op for julemusikken, og nu skal der hygges med kaffe og en lun julebolle med et generøst lag smør og pålægchokolade.

Jeg rørte dejen sammen, stilte dem til hævning og hentede imens Noah tidligt fra børnehaven. Efter en bidende kold tur hjem, skyndte vi os at forme og pensle bollerne og imens de var i ovnen tog vi os en sving om til julemusikken for lige at få varmen. Nu er bollerne endelig færdige, Noah har lavet en kop kaffe til sin mor (kapselmaskine, hvis du tænker “åh nej kogende vand og børn” – der skal bare en kapsel i maskinen og trykkes på en knap) ;o)

Bollerne er hevet rigtig pænt op, de er let sprøde uden på og bløde inden i. De er fuld af julesmag og har den fineste gule farve pga. gurkemejen og appelsinen. Håber I kan bruge opskriften – her blev til 15 styks. Tilføj endelig flere julekrydderier hvis du synes, f.eks. nelliker, allehånde eller stjerneanis. God fornøjelse

juleboller
juleboller

Bollerne kan sagtens fryses. Så lav du endelig en stor portion og kom dem i fryseren.

Hvis du også elsker julet hjemmebag, vil du helt sikkert også synes om det her krydrede og julede brød/ kage. Det er måske sådan lidt en mellemting. Egentlig super sødt og tilfredsstillende hvis man har brug for kage. Men det ville også være perfekt med smør på, som en skive brød.

Følg meget gerne med på min Instagram for flere madbilleder og opskrifter

Kommentarer

  1. Det kan godt være det er et dumt spørgsmål, men Skal gæren ikke opløses i vand først? Bliver det ikke til en gær klump ellers?

    1. Hej Emilie.
      Jeg kommer faktisk tit bare det Hee i på en gang og rører godt, når man har en røremaskine og dejen er lidt klistret syne jeg det plejer at gå fint.
      Men ellers bare lige rør gæren ud i vandet først og så tilsæt resterende 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret