Pebernødder med appelsin

pebernødderPebernødder, sprøde og søde og helt perfekte her i juletiden

 

Pebernødder med appelsinskal og julede krydderier

 

Så er der altså max julehygge i vores lille hjem, og her på bloggen. Der er pyntet op, her er dejlig lunt, det dufter af gran, stearinlys og hjemmebagte pebernødder. Der mangler lige lidt sne udenfor, og ild i brændeovnen (som vi desværre ikke har fået installeret endnu) – men altså, hygge – det er der. Vi har nemlig (faktisk for første gang) selv bagt pebernødder og de smager bare så godt. De er fuldstændig sprøde og dejligt krydrerede. Ud fra denne opskrift kom der en hel bageplade fuld, det svarer til sådan en skål her, hvor vi måske har snuppet de første 15 styks.

Jeg synes pebernødderne ramte lige i .. så her kommer opskriften :o)

Pebernødder

Opskrift til En bageplade fuld

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 250 g hvedemel
 • 125 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 nip salt
 • 1 tsk. kanel
 • 1/2 tsk. stødt ingefær
 • 1/2 tsk. hvid peber
 • 1/2 tsk. stødt kardemomme
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 øko appelsin (skal og saft)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Kom mel og smør i en skål og smuldr det sammen.
 3. Tilføj sukker og krydderierne og rør rundt
 4. Riv skal fra appelsinen i dejen og pres saften i også. Saml dejen med hænderne.
 5. Tril en lang tynd pølse, skær den over i en masse små bidder og rul hver enkelt til en lille kugle (mine blev måske lige store nok, de skal ca. være på størrelse med en lille oliven måske.
 6. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
 7. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter (hold øje, da ovne er ret forskellige) de skal være godt gyldne.
 8. Lad dem afkøle på en rist, før de opbevares i en krukke eller kagedåse.

Bedøm denne ret

pebernødder

pebernødder

Flere julede opskrifter

Hvis du mangler flere julebage projekter, vil jeg anbefale at prøve de her peberkager eller måske kaste dig ud i din egen marcipan. Jeg har også en opskrift på nougat, nøddesnitter eller hvad med en julekringle med appelsin og marcipanremonce. Der er nok opskrifter at tage af til den søde juletid.

Jeg glæder mig så meget til denne måned, hvor det også er første gang vi selv skal kaste os ud i at holde en juleaften. Vi har altid holdt jul hjemme, da jeg var barn. Og nu glæder jeg mig bare så meget til at give mine børn oplevelsen af at holde jul i sit eget hjem. At stå op om morgenen til den bedste julestemning med juletræet i stuen. At gå og vente hele dagen, mens duften af and begynder at sprede sig. Selve juleaften, men også det at gå i seng i det hjem man har holdt jul. At man ikke skal sætte sig ud i en kold bil og køre hjem i et mørkt koldt hjem, hvor man ikke holdte julen. Jay.. Det bliver godt. Glædelig december derude.

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagram lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret