Bulgursalat med sød kartoffel, granatæble og mynte


Denne her salat lavede jeg sammen med Stinna for et stykke tid siden efterhånden, – den var en del af det her tyrkiske madgilde som vi var så heldige at sætte tænderne i. Stinna havde nemlig lige holdt fødselsdag dagen inden og havde rester med til os efterfølgende, virkelig lækkert. Græskarfritterne på billedet lavede jeg, og dem kan I finde en opskrift på her. Men resterende opskrifter kan findes ovre hos Stinna. Salaten var dog en vi biksede sammen, da vi på en eller anden mærkelig måde er kommet frem til at der manglede noget mad, det kan man jo så undre sig lidt over

Denne her bulgursalat er med bagt sød kartoffel, feta, granatæble, mynte og rødløg – en kombination som var rigtig skøn. Opskriften rækker til en stor skål fuld, nok til 4 personer som hovedret, hvis man nu spiser en smule kød eller veggiedeller til.

 

Bulgursalat med bagt sød kartoffel

 • 1/2 stor sød kartoffel
 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. gurkemeje
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. salt
 • 2 dl bulgur
 • 2 spsk. olie
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 spsk. balsamico
 • 1/4 granatæble
 • 1/2 lille rødløg
 • 1 håndfuld mynte
 • 70 g fetaost eller salatost ((jeg brugte puck ost))
 • 1 lille håndfuld pinjekerner ((evt. ristede))
 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Rengør den søde kartoffel og skær den ud i tern (jeg bruger altid økologiske rodfrugter og skræller dem derfor aldrig)
 3. Bland olie, spidskommen, gurkemeje, kanel og salt sammen og vend de søde kartoffeltern rundt her i. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i 15-20 minutter alt efter størrelsen på de tern du har skåret
 4. Imens koger du bulgur efter anvisning på pakken
 5. Lav en dressing af olie, salt og balsamico og vend den kogte bulgur rundt her i.
 6. Klargør granatæblet og hak rødløget og kom begge ting ned til bulguren
 7. Kom de bagte søde kartofler + olien ved
 8. Top med frisk mynte, feta og pinjekerner

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret