Kebabspyd af oksekød og varme krydderier

Kebabspyd

Her er en opskrift på virkelig saftige og krydrede oksekebab spyd. De var en del af den mellemøstlige fest jeg holdte i forbindelse med min fødselsdag, og er egentlig ret inspireret af de her spyd jeg havde på bloggen i forvejen. Dog har jeg justeret lidt i opskriften og er nu kommet frem til et resultat som er endnu bedre end den opskrift jeg har i forvejen. Opskriften her rækker til 9 spyd, så omkring 3-4 personer hvis der spises lidt salt, dips, brød eller lignende til. De kan sagtens laves dagen inden der kommer gæster og blot varmes op inden de skal spises. Du kan også røre farsen sammen nogle timer inden og så blot stege dem når de skal spises.

Jeg har brugt hakket oksekød og tilsat en masse varme krydderier. Du kan også lave det om til f.eks. kyllingefars, eller du kan justere i krydderierne hvis du synes. En sidste mulighed er at lave det til deller frem for spyd – jeg synes blot spydene pynter lidt og så er stegningen ganske nem, når man an holde i pinden og blot rotere sine spyd.

Jeg håber I vil prøve opskriften – og evt. nyde dem sammen med denne tabbouleh salat og en tzatziki. På billedet ses en peberfrugtcreme, en hummus og en marrokansk gulerodssalat som jeg også deler en opskrift på meget snart.

 

Kebabspyd

Krydrede og saftige oksespyd med smag af det mellemøstlige

Kebabspyd

 • 550 g hakket oksekød ((jeg brugte 4-7 %))
 • 2 æg
 • 2 spsk. hvedemel eller rasp
 • 1-2 tsk. salt + lidt peber
 • 2 tsk. stødt spidskommen
 • 2 tsk. stødt koriander
 • 2 tsk. paprika
 • 1/2 tsk. kanel
 • 4 fed hvidløg ((presset))
 • 1 håndfuld persille
 • 9 træspyd
 • 2-3 spsk. olie ((til stegning))
 1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og mos farsen godt sammen, så krydderierne bliver godt fordelt.
 2. Hvis du ikke ønsker at stege dem med det samme,kan du komme et stykke vitavrap over skålen og lad den stå på køl.
 3. Ellers tager du en pande, kommer olien på og varmer den godt op – så kødet får en sprød stegeskorpe uden at blive brændt
 4. Form kødboller i en lidt aflang form (tykke pølser) og pres et spyd gennem pølserne. Læg dem på den varme pande
 5. Giv spydene omkring 8-10 minutter i den forholdsvis høje varme, ca. 2-3 minutter på hver side. Vend dem ved at tage fat i spydet og roter. Når de har fået farve hele vejen rundt, skrues ned til svag-middel varme og her kan de lige få 5-6 minutter mere, så man er sikker på de er stegt hele vejen igennem

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret