Haydari, den bedste bagte peberfrugtcreme

HaydariHaydari er min yndlingsdip. Det her er den allerbedste dyppelse man kan servere for mig. Bagte peberfrugter, feta og hvidløg. Ejmen hvilken kombi.

 

Haydari med bagte peberfrugter, feta og hvidløg!

 

Haydari er bare.. Uhm.. Nok min ultimative yndlingsdip over dem alle. Hver gang jeg skal holde noget hvor der skal være lidt nipsemad eller tapas, kommer der haydari på bordet. Det gælder både vores barnedåb, min fødselsdag eller når der skal vælges pita hos Streetfood. Der er det 100 % sikkert man kan finde denne dip i min. Jeg elsker denne her bagte peberfrugtcreme, den er helt tilpas krydret, sød, fed og frisk.

Jeg har tidligere delt en opskrift på en peberfrugtdip herinde, den minder meget om denne (den er virkelig også god). Men dét der gør denne til en haydari er fetaosten. Haydari er virkelig nemt at lave. Det er blot lidt peberfrugter som skal bages, så de smager ekstra godt. Så skal de i en blender med fetaost (for cremet konsistens og salt). Desuden lidt hvidløg, citronsaft, salt, peber og persille. Blend til det har en cremet masse og spis. Det er virkelig også lækkert at smide lidt mandler med i ovnen, når du bager peberfrugter. Og så smider dem med i blenderen også.

 

Opskrift på den bedste peberfrugtdip

Haydari

Opskrift til 4-6 personer

Min yndlings dip med bagte peberfrugter, feta og hvidløg

Forberedelsestid

5 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

15 min

Ingredienser

  • 2 peberfrugter + lidt olie (jeg brugte røde)
  • 200 g fetaost eller salatost (jeg brugte puck ost)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 nip cayennepeber
  • evt. lidt frisk persille

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den blot i store stykker, kom dem på en bageplade og hæld en lille smule olie ud over dem. Bag dem i 10-15 minutters tid i ovnen til de tager lidt farve
  3. Imens de er i ovnen, kommer du resterende ingredienser i en blender
  4. Kom nu de bagte peberfrugter ved og blend det hele til en cremet dip

Bedøm denne ret

Haydari

Billedet her er fra min fødselsdag, hvor vi kørte mellemøstlig tema. Her spiste vi den til falafler, kebabspyd, salater osv. Men den er virkelig også god i f.eks. pitabrød eller bare som dyppelse til grøntsagsstave. Mængden rækker til denne skål fuld – her er rigeligt til et tapasbord til 8 mand. Hvis I ikke selv har prøvet at lave eller smage haydari, så lov mig at I prøver den.

På billederne ses de andre sager fra den mellemøstlige aften. Her er både en marrokansk gulerodssalat (som der også snart kommer en opskrift på), oliven, en klassisk hummus, bagte auberginer med tahindressing, grønne falafler og lækre (købte) brød som jo er helt perfekte til at dyppe i haydari.

Følg meget gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg også deler en masse opskrifter og nem mad-inspiration.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret