BBQ marinerede blomkål

De her bagte blomkål i en bbq lignende marinade lavede Stinna og jeg sammen for et par uger siden. Det var egentlig lidt pudsigt, for de har stået på min liste over mad, jeg gerne vil prøve i ret lang tid – og da jeg så kom hjem til Stinna, havde hun lige planlagt at vi skulle lave dem. Så den var jeg selvfølgelig helt med på, og de blev lige så gode som jeg havde forestillet mig. Måske de ikke ser sådan vanvittigt smukke og indbydende ud, men lad jer ikke skræmme, for de er virkelig lækre. Nu elsker jeg blomkål sådan pænt meget, især bagt blomkål – men jeg synes egentlig ikke blomkålssmagen er vildt gennemtrængende her (hvis du nu er lidt kålskeptisk), de smager mest af alt af marinaden.

Jeg har tænkt mig at videreudvikle lidt på idéen her, evt. lave en salat med de bbq marinerede blomkål eller bruge marinaden til andre grøntsager og evt. også kylling. Hvis jeg kommer på noget godt – skal jeg selvfølelig nok dele opskrifterne med jer. Ind til da, får I her opskriften på de her blomkål.

Her var til en plade fuld. Hvis de indgår som en del af aftensmaden, evt. sammen med en salat, lidt kartofler og/eller lidt kylling – er der nok til i hvert fald 4 personer.

 

Bbq marinerede blomkål

Krydrede og søde bagte blomkål i den lækreste marinade

 • 1 lille blomkål
 • 2 fed hvidløg ((presset))
 • 1 spsk. sukker, honning eller brun farin
 • 1/2 tsk. stødt spidskommen
 • 1/2 tsk. chilipulver
 • 1 dl vand
 • 1/2 dl olie
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 1 dl majsmel

 

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Rengør blomkålen og skær det ud i buketter
 3. Bland marinaden sammen af alle de andre ingredienser
 4. Vend blomkålsbuketterne rundt i marinaden og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 5. Bag blomkålene i ovnen i 15-20 minutter, til de er let gyldne og begyndt at blive sprøde

Kommentarer

  1. Selv mange tak 🙂 Jeg har ikke selv prøvet dem med andet, men jeg tænker at almindelig mel eller rasp også kan bruges 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret