Grødblanding med spelt, boghvede og chiafrø


Vi får næsten altid havregrød her hjemme om morgenen, det er så nemt og hurtigt og jeg ved at Noah spiser det. Nu hr vi også fået en f de her smarte vandhaner der spytter kogende vand ud, hvilket jo bare gør det endnu nemmere med havregrød om morgenen. Dog gad jeg godt at vi nogle gange fik lidt andre gryn end bare havre, men når det skal gå lidt stærkt, får jeg ikke lige kommet alle mulige andre slags frø og gryn i. Så derfor valgte jeg at lave en tør-blanding forleden, hvor jeg i en havregrynspose kom lidt andre sunde sager ved. Så i med lidt speltflager, lidt chiafrø og hele boghvedekerner og så kan den blanding fungere til de hurtige morgener, hvor jeg ønsker lidt grove grød og lidt mere sundhed i vores maver.
Så selvom det er en utrolig simpel opskrift, eller nærmere et tip – er det hermed givet videre. Bland sagerne på forhånd og kog det op den dag du ønsker med lidt væske. Oven på vores grød har vi lidt frugtmos og en kanel-smør. Det smager så godt og selvom Noah lurede at konsistensen var lidt anderledes end den klassiske havregrød, spiste han det alligevel.
Denne grødblanding rækker til ca. 8-10 portioner (ikke store portioner)

Grødblanding med hel boghvede

 • 150 g havregryn
 • 125 g speltflager
 • 35 g chiafrø
 • 80 g hel boghvede
 • 1,5 tsk. salt

 

Grøden (til 2 portioner)

 • 1 dl af grødblandingen
 • 2 dl vand
 • 1 dl mælk

Toppings (til 2 portioner)

 • 1 spsk. smør
 • 1 tsk. kanel
 • Jordbærgrød til Noahs (jeg købte en sukkerfri variant fra Skælskør)
 • Æblemos til min (denne opskrift som er glimrende med lidt vanilje i)

 

 1. Bland først ingredienserne sammen til grødblandingen (den kan du have stående i skabet længe)
 2. Tag fra den dag du ønsker din grød, og kog op sammen med væsken. Rør godt rundt
 3. Bland smør og kanel og kom lidt på hver portion
 4. Top evt. med frugtmos hvis du synes
Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret