Græskarsuppe med karamelliserede græskar

græskarsuppe
græskarsuppe
Græskarsuppe som er lavet på bagte karamelliserede græskar, flødeost og karrypaste. Denne her græskarsuppe er nem, med få ingredienser og så vil jeg vove den påstand at det er den bedste græskarsuppe der findes.

 

Græskarsuppe med karamelliserede græskartern

 

Det her er en helt fantastisk kombination, som har sneget sig op på min førsteplads over alle de græskarsupper jeg til dato har smagt. Man skærer først græskar i tern, som man drysser med brun farin eller kokos-palmesukker, godt med olie og salt. Disse bages, så græskarternene bliver bløde, salte og dejligt karamelliserede. Så svitser man løg og hvidløg i rød karrypaste (chili). Så kommer man græskarblandingen ved, tilføjer bouillonvand og flødeost. Bum – så er den lækreste græskarsuppe klar.

Toppings til suppen

Jeg toppede min græskarsuppe med flere af de bagte søde græskar, en klat cremefraiche og evt. et drys frisk persille. Første gang jeg lavede den, kom vi ristet chorizopølse på toppen. Det var Mads helt oppe at køre over, men jeg foretrækker den faktisk uden. Det kan I jo gøre som det passer jer (og muligvis jeres mænd) ;o)

Græskarsuppe

Opskrift til 4-6 personer

Det her er verdens bedste græskarsuppe. Jeg har aldrig smagt så god en græskarsuppe før. Især i efteråret laver jeg denne suppe igen og igen. Jeg laver altid en kæmpe portion og fylder fryseren op.

Forberedelsestid

15 min.

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

45 min.

Ingredienser

Karamelliserede græskar

 • 1 stk (1 kg) Hokkaido græskar
 • 1/2 dl olie
 • 1 spsk. salt
 • 1/2 dl brun farin eller kokossukker

Resten af suppen

 • 2 spsk. olie til stegning
 • 2 tsk. rød karrypaste eller sambal oelek
 • 1 stort løg (jeg brugte rødløg)
 • 3 fed hvidløg
 • 1 liter vand (inkl. 2 terninger grøntsagsbouillon)
 • 200 g flødeost naturel
 • evt. cremefraiche, persille og sprød chorizo til toppen

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Skyl græskaret, halver det og fjern kernerne – skær det i små tern (behold bare skrællen på)
 3. Kom dem på en bageplade og hæld olie, salt og brun farin over – giv dem 20 minutters tid i ovnen (til de er bløde og karamelliserede)
 4. Hak imens rødløg og hvidløg og kom lidt olie og rød karrypaste på en dyb pande eller wok
 5. Svits løg og hvidløg her i og tilsæt to tredjedele af de karamelliserede græskar når de er klar
 6. Stil blot bagepladen tilbage i ovnen, men skru ned for varmen til 130 grader. Så kan de resterende græskartern ligge og hygge sig
 7. Kom vand, bouillonterning og flødeost i panden og rør godt rundt
 8. Tag en stavblender og giv suppen en tur (jeg proppede blot stavblenderen ned i min dybe pande, uden at røre og beskadige bunden) og blendede til løg og græskar var most ud
 9. Lad suppen stå 10 minutters tid og simre videre ved middel-høj varme
 10. Server med en klat cremefraiche og de resterende græskar fra ovnen

Bedøm denne ret

græskarsuppe
græskarsuppe
suppe med græskar
verdens bedste græskarsuppe
græskarsuppe med bagte græskartern

For et par uger siden blev jeg introduceret til denne her suppe. Eller en forklaring om den af min søsters søde veninde. Min søster har snakket om Janes græskarsuppe utrolig mange gange, og fik mig denne dag overtalt om at lave den til aftensmad. Vi fik derfor en meget “cirka opskrift” af Jane, som vi forsøgte at følge. Jeg har så siden hen fået fortalt at hun glemte en del ingredienser idet hun fortalte os. Men altså jeg synes nu denne her version er intet mindre end helt perfekt. At den er nem, hurtig og med få ingredienser er jo bare endnu bedre.

Suppen kan sagtens fryses ned og blot tages op en anden god gang. Når man alligevel er i gang med gryderne, kan man jo lige så godt lave en kæmpe portion.

 

Elsker du også suppe?

Hvis du er til supper, er de her 3 mine personlige favoritter: Den BEDSTE opskrift på en tomatsuppe med bagte peberfrugter. En ENDNU BEDRE opskrift på en thaisuppe, som ikke kun er min favorit. Men faktisk den aller mest læste opskrift overhovedet herinde: thaisuppe med kylling, grøntsager og nudler. Og den sidste helt store favorit suppe-opskrift er faktisk denne her, som indlægget handler om. Græskarsuppe med karamelliserede græskar.

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her, hvor jeg også deler opskrifter, glimt fra hverdagen og inspiration til hverdagsmad

Kommentarer

 1. Er det rigtigt forstået at msn ikke skræller græskarret? Kan skrællen på et hokkaidogræskar spises? 😱😱😱 må helt sikkert prøve denne suppe. Lyder alt for lækker

  1. Hej Emma. Det er helt rigtigt. Jeg skræller dem aldrig. Det er alt for besværligt og jeg elsker faktisk skrællen når den bliver bagt 🙂 Håber du kan lide suppen, det er en af mine personlige favoritter

  1. Ja, ellers kan du måske bruge en der er baseret på fåremælk i stedet. Den runder suppen ret meget af og giver lidt en blød smag. Så jeg synes det er rimelig vigtigt. Men måske du kan skrue ned for mængden af vand og så undlade flødeosten. Brug i stedet en dåse kokosmælk. Det tænker jeg også er en mulighed 🙂

  1. Hej Sophie 🙂 Jeg laver faktisk aldrig en salat til den, da jeg synes den er glimrende bage som den er, og at en salat slet ikke er nødvendig til. Dog topper jeg den altid med de ekstra bagte græskartern, evt. en sjat cremefraiche, evt. friske krydderurter og evt. ristede cashewnødder. Så får man lige lidt ekstra her til og lidt at tygge på også 😀

 2. Det lyder virkelig lækkert!
  Karry pasta har det med at være en anelse stærkt, hvis man er lidt for gavmild. Hvordan vil du vurdere styrken i suppen? Jeg har nemlig en 2-årig der skal spise med. 😉

  1. Ja, du kan jo skære lidt ned på det eller komme mere vand eller flødeost i. Min søn på 3 kunne godt spise den, men han nævnte at den var lidt stærk. Så næste gang vil jeg måske skrue en lille smule ned for det 🙂

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret