Kosttilskud til ammende og lidt om ammevenlig mad
Jeg prøver så vidt muligt altid at tage kosttilskud, i hvert fald fiskeolie. Men imens jeg har været gravid og her efter jeg har født, og nu ammer, finder jeg det ekstra vigtigt at supplere min kost med ekstra vitaminer og fiskeolien. Nu hvor jeg ikke blot skal fodre mig selv, men også mit lille nye menneske vil jeg virkelig gerne være god til at tage kosttilskud. Nogle gange er det lidt en jungle hvilke man bør tage, men Vitacare har lavet en pakke helt specielt til dig som enten er gravid eller som ammer. De har sammensat alt det man har behov for i en pakke afstemt ift. hvad den gennemsnitlig ammende indtager gennem kosten. Dagsbasis består af 4 tabletter: 1 multivitamin, 1 mineral og 2 fiskeolier. Pakken rækker til en måned, og er alt hvad du behøver (meget praktisk at man ikke skal ud og købe en hulens masse forskellige glas med vitaminer).

Pt. tager jeg de tabletter der henvender sig til ammende kvinder, men mens jeg var gravid tog jeg selvfølgelig dem dertil. På daværende tidpunkt skrev jeg et indlæg om kosttilskud til gravide, hvilke man har behov for der. Det kan I læse om lige her. Denne ammeversion indeholder både vitamin A, B, C, D, E, K, jern, zink, calcium, magnesium, omega 3 og mange flere (hvis I vil vide det helt præcist, kan det læses her)
Produkterne kan købes hos Med24. og med koden Julie20 kan du få 20 % rabat på vitacare mama produkterne. Der er i forvejen en intropris, så der er ret gode penge at spare.

Ammevenlig mad – mad man kan spise med 1 hånd

Så er der det her med ammevenlig mad, hvad er det nu for noget? Det er ganske enkelt bare mad der kan spises med en hånd 😀 Jeg har selv tendens til at spise lige rigeligt brød og yoghurt for tiden, fordi jeg render rundt med en unge på armen hele tiden. Så for at få lidt andet sundt, er jeg begyndt at lave disse snackfade i stedet. Her er lidt af hvad jeg kommer på dem:

  • grøntsagsstave og frugt i både (gulerødder, agurk, peberfrugt, avocado, cherrytomater, æble, banan, nektarin, melon, bær osv)
  • dips (laver dem når baby sover): humus, ærtedip, tzatziki mm. Jeg har en masse lige her
  • nødder, gerne ristede (især bagte mandler vendt i soya er lækkert)
  • knækbrød
  • oste, pølse og skinke
  • dadelkugler (også nogle jeg laver når der lige er tid, men til gengæld lynhurtige at snuppe på farten) – her er min absolutte favoritopskrift 
  • veggiedeller (f.eks. de her, som er min klare favorit)
  • mørk chokolade og dadler

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret