Madplan uge 27 – indonesisk kylling i fad, pita med køfte og fish n´chips med aioli


Endnu en uge er fløjet forbi, og det betyder selvfølgelig en ny madplan. Uge 26 har været rar, og hvor lækkert er det ikke lige at vejret er begyndt at blive varmt igen, det har betydet lidt ekstra udendørs hygge hos os. Her hjemme har ugen stået på indkøring af min store Noah i børnehave (det går bare så godt), husrenovering (for 27. uge i streg, OMG bliv nu færdigt). Vi er endelig i gang med at få sat køkken ind, der begynder at blive malet rundt omkring, taget er kommet op i hele kælderen og så er badeværelset klar til at få lagt fliser. En langsom fremgang, men det begynder så småt at ligne noget.
Madplanen for den uge vi netop er på vej ud af kan findes lige her, og ellers kommer den næste herunder. Den svarer til 3-4 personer (nok mest 2 børn og 2 voksne), det er nemme retter med en masse grøntsager i. Jeg har forsøgt at genbruge en masse af råvarerne, så der går mindst muligt til spilde & så er der lidt rester på planen, så man sparer tid og penge. Det kunne også være en idé at lave en ordentlig portion af nogle af retterne og så fryse dem ned til en senere gang.
Rigtig god uge 27, og god fornøjelse i køkkenet.
 

Madplan uge 27

 

 

Indkøbsliste

Grøntsager:

 • 4 peberfrugter
 • 1 bundt porre
 • 1 stor pose gulerødder
 • 1 net hvidløg
 • 1 klase bananer
 • 1 potte persille og frisk estragon, evt. frisk mynte hvis du ønsker dette i din tzatziki
 • 1 ananas
 • 2 store pastinakker
 • 2 limefrugter
 • 1 frisk rød chili
 • majskolber
 • 1 pose ruccola
 • 1 agurk

Kød og fisk:

 • 1400 g kyllingebryst (hvis du laver dobbeltportion) + kylling til torsdag
 • 3 stk. havtasker (jeg brugte nogle fra frost, Fregat)
 • 1 kg hakket oksekød

Mejeriprodukter:

 • 1/2 liter madlavningsfløde (jeg brugte 18 %)
 • 1 lille bakke æg
 • 1 bakke smør
 • 1 yoghurt natural eller creme fraiche
 • 1 pakke mozzarella
 • skyr eller græsk yoghurt til din tzatziki
 • 1 pakke gær

Tørvarer og konserves:

 • olie
 • salt & peber, karry, kanel, spidskommen, koriander
 • 1 glas sambal oelek eller rød karrypaste
 • 1 glas mango chutney
 • salt og peber
 • 1 pose ris
 • 1 pose salte peanuts, 1 pose mandler og 1 pose græskarkerner, evt. sesam
 • 1 agavesirup eller akaciehonning
 • 1 pose rasp
 • 1 pose majsgryn/polenta
 • 1 flaske friture olie
 • 1 glas mayo
 • 1 pose quinoa
 • 1 glas gode sorte oliven
 • 1 pose sigtet speltmel

Kommentarer

 1. Må jeg spørge hvor mange penge du ca. bruger på mad hver uge når du følger din madplan? Vi (vi er to) har nemlig et budget på 750 kr om ugen jeg er er i tvivl om det ville række til dine lækre madplaner? 🙂

  1. Hej Katrine.
   Det må du da, men jeg har faktisk ikke helt styr på det. Mit gæt ville være omkring de 700 for en uge 🙂 Alt efter hvor meget du har i dit basislager. Mit lager er altid ret stort af krydderier, mel, kerner osv – så jeg bruger nok 500 om ugen på aftensmad 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret