Citronkage med marcipan og hvid chokolade

Citronkage
CitronkageCitronkage som er kompakt, svampet, syrlig, sød og seriøst lækker.

 

Citronkage med marcipan og hvid chokolade

 

Citronkage er simpelthen så lækkert, især denne opskrift med marcipan og hvid chokolade. Faktisk vil jeg mene, at det her er opskriften på VERDENS BEDSTE citronkage. Sjældent har jeg fået så mange forspørgsler på en opskrift, som jeg fik på denne forleden. Jeg lagde nemlig et billede af den på Instagram, og nu skal I nok få den, den er virkelig også møghamrende lækker.

Denne her citronkage er bare så god, at du MÅ prøve den. Kagen her giver 12 stykker og den kan sagtens fryses. Jeg vil anbefale at lave en kæmpe portion og have den i fryseren. Man fortryder pænt meget når kagen er spist efter én dag, så lav rigeligt ;o)

Denne kage bliver kun endnu bedre af at stå lidt på køl. Lav den meget gerne nogle timer inden den skal serveres, så den er helt kold og fast i konsistensen.

Citronkage

Opskrift til 12 stykker

Verdens bedste citronkage med hvid chokolade, marcipan og birkes. Denne her citronkage må du bare prøve

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

20 min

Samlet tid

35 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 100 g marcipan
 • 3 spsk. sukker
 • 120 g smør (blødt eller smeltet)
 • 160 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 spsk. blå birkes
 • 1 økologisk citron
 • 100 g hvid chokolade
 • Glasuren er lavet på flormelis, citronskal og saft

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader (jeg bruger varmluft)
 2. Pisk æg, marcipan, smør og sukker sammen
 3. Kom mel, bagepulver og birkes i dejen og pisk lidt igen
 4. Riv skallen fra citronen i og pres også saften med
 5. Hak den hvide chokolade groft og kom den i, vend det hele rundt.
 6. Kom dejen i en form (jeg brugte et ildfast fad på 20*25 cm beklædt med bagepapir)
 7. Bag  i ovnen i 20-25 minutter
 8. Lav glassuren ved at komme flormelis i en skål, riv skallen af citronen og kom ved og  pres saften ved også. Jeg har ikke skrevet mængder på denne, da det er meget forskelligt hvor tyk glasur man ønsker. Samt hvor meget den skal smage af citron
 9. Når kagen kommer ud af ovnen, prikkes der huller med en gaffel og glasuren kommes på. Jo flere huller, jo bedre for så kan citronensmagen rigtig trænge ned i kagen
 10. Lad kagen køle af. Den er klart bedst helt kold

Bedøm denne ret

Citronkage

Glasur

Jeg er egentlig ikke rigtig normalt til glasur, men lige her med denne her er det anderledes. Man prikker nemlig en masse huller i kagen med en gaffel og glasuren trænger så godt ned. På den måde får man endnu mere sød og syrlig citronsmag ned i sin citronkage.
Denne her citronkage er måske knap så sund, men altså lad os lige slå en ting fast her, jeg spiser også den slags (alt for meget af det faktisk.) Jeg er på ingen måde fanatisk og jeg ELSKER “rigtige” kager. Derfor kommer der også lidt af den slags forbi stedet her i ny og næ. Jeg sørger for at spise rigtig mange grøntsager, bælgfrugter, nødder, og den slags til hovedmåltiderne. Men jeg får altså også ret så mange boller med smør og kage til kaffen. Det handler vel lidt om det dersens balance.

 

Se også opskriften på makronkage – jeg lover jer for den også er god.

Instagram

Følg meget gerne med på min profil her for flere madbilleder og inspiration

Kommentarer

 1. Kan den laves som små muffins til en brunch? eller har du en anden ide – gerne noget der kan laves dagen før 😃

  1. Hej Mette
   Det kan de helt sikkert sagtens laves som 🙂 Og de er klart bedst, hvis du laver dem dagen før

  1. Hej Helena
   Jeg kan godt forstå du spørger. Det må jeg lige ha glemt at tilføje. Ja enten smeltet eller bare blødt smør 🙂

 2. Hej Julie
  Overvejer at lave denne kage 🙂
  Er dog ikke så vild med glasur. Tænker du at en oste-frosting med citron vil passe til kagen, eller vil det blive for meget?

  1. Nej det ville blive dødlækkert. Jeg er faktisk overhovedet heller ikke til glasur, men lige når der er masser af citron i den – er det rigtig godt. Men tænker din idé er nærmest endnu bedre 🙂

  1. Hej Ida. nej glasuren prøver jeg mig lidt frem til. Det er ret forskelligt om folk ønsker glasuren tynd eller tyk. Og hvor meget citronsmag den skal have. Men jeg vil nok mene 2 spsk. citronsaft kan gøre det 🙂

  1. Hej Marlene.
   Jeg har ikke lige prøvet det, så tør ikke love for resultatet.
   Men hvis du prøver, hører jeg meget gerne om det blev godt 😀

 3. Citronkagen lyder virkelig lækker! Kan man bage den en dag i forvejen hvis man vil servere den som dessert eller er den mest lækker helt frisk tror du? 🙂

Vis alle kommentarer (17)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret