Chokoladekage med choko-mocca-ganache

Jeg er glad for kaffe, som i rigtig glad. Jeg synes kaffe er indbegrebet af hygge, både duften og smagen, det at slubre sig igennem en varm kop, det at sludre med søde mennesker hen over en kop, at læse en god bog for sig selv eller at sidde og arbejde med en kop i hånden. Det er som om kaffe lige gør alting lidt mere hyggeligt! Kaffe i opskrifter er nu heller ikke dårligt, specielt desserter og søde sager med kaffe i. Jeg har f.eks. tidligere delt en chokolade-dømmekage med kaffe lige her, eller en iceblend lige her. Idag vil jeg dele endnu en kage med jer, hvor kaffe er en af hovedpersonerne – nemlig en svampet chokoladekage med strejf af mocca, med en chokolade-kaffe-ganache og hakket daim.

Kagen rækker til 8 ret store stykker og er selvfølgelig allerbedst med en varm kop kaffe til.

Chokoladekage med en chokolade-kaffe-ganache

Kagen:

 • 100 g nødder (mandler, valnødder eller hasselnødder)
 • 200 g bløde dadler (udstenet)
 • 4 æg
 • 1 spsk. kaffepulver i 3 spsk. vand eller 1 stærkt espressoskud
 • 1/4 dl olie (jeg brugte kokosolie)
 • 2 store spsk. kakao
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/3 tsk. salt

Ganache:

 • knap 1/4 liter piskefløde (jeg lod en rest være tilbage)
 • 80 g mørk chokolade
 • 2 små tsk. kaffepulver (instant)
Toppes med 50 g hakket daim eller andet chokolade

Fremgangsmåde

 1. Start med at bage kagen, ved at blende nødderne til mel i en blender, food processer eller minihakker
 2. Udsten dadlerne og kom dem ned i blenderen sammen med resterende ingredienser – giv den en tur til det hele er blendet ud
 3. Kom det i en kageform beklædt med bagepapir (den jeg brugte måler ca. 25*25 cm) Giv kagen en lille halv time ved 175 grader (hold øje, da ovne kan være ret forskellige) Den skal ikke hænge fast på en gaffel, hvis du stikker i den – men den må bestemt heller ikke få for meget.
 4. Lav imens ganachen ved at komme de tre ingredienser i en gryde og røre rundt, ind til massen koger og chokoladen er smeltet
 5. Når kagen er kølet af, kan den afkølede ganache kommes på. Stil kagen i køleskabet (i nogle timer) til den har sat sig en smule
 6. Kom den hakkede daim over


Og så lige for at vende tilbage til denne her kaffesnak.. Så vil jeg lige tippe jer om et event som (desværre) foregår i hovedstaden den 21. juli, ellers ville jeg personligt gerne selv deltage. Der er kaffesmagninger, konkurrencer, workshops og livemusik. Man kan i smagskonkurrencerne vinde en valgfri Moccamaster kaffebrygger, kværn og kaffebønner. Der forekommer 3 konkurrencer i løbet af dagen, hvor der findes to vindere i hver dyst. Se mere i videoen her:  Eventet foregår på Ofelia Plads i København, tjek også deres facebookside her

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret