Stenalderbrød og vel´smurt fra 3-Stjernet


Har I prøvet denne her Vel’smurt fra 3-Stjernet? Det er en spread som er lavet på kylling og kikærter med smag af enten soltørret tomat eller ramsløg og hvidløg. Jeg har indgået et lille samarbejde med 3-stjernet og testet produktet af, og jeg er virkelig positivt overrasket over smagen af produktet – især den med soltørret tomat synes jeg er ret lækker.  Jeg har bagt et stenalderbrød, smører pålægget herpå, topper med lidt agurk og purløg, og så har man en virkelig glimrende mad, som både giver masser af sunde fedtsyrer, kostfibre og et godt skud protein. Hvis du f.eks. er på vej til din træning og skal have lidt hurtig energi, vil jeg anbefale sådan en mad her. Du kan også skifte stenalderbrødet ud med en ganske almindelig skive rugbrød eller knækbrød. Men lige det her brød er proppet med nødder og kerner, så det giver en masse gode fedtsyrer og vitaminer, og så holder det dig mæt i længere tid. Pålægget fra 3-stjernet er som sagt lavet på kylling og kikærter, og bidrager derfor rigtig godt med proteiner til dine muskler. Så efter træning, hvor musklerne jo skal bygges op igen, ville sådan en mad her heller ikke være det værste at køre ned ;o)
 

Min mening om begge varianter

 

 • Den med soltørret tomat: denne her er som sagt min favorit, min første tanke var egentlig bare at den smager af noget. Jeg synes nemlig, spreads som disse kan være ret tamme i smagen, sådan lidt for neutrale. Men begge varianter her smager krydret, saltet og rent faktisk af soltørret tomat eller hvidløg, uden at det er for meget salt. Hvis man har lidt svært ved at forestille sig hvordan et kødpålæg fungerer som spread, så minder det en lille smule om leverpostej – mest i konsistensen. Smagen er jo så ikke svinelever, egentlig heller ikke så meget kylling, da kylling i sig selv måske ikke smager af så meget. Men mere krydret, netop den smag 3-stjernet har ønsket at tilføje (her soltørret tomat). Jeg kan virkelig godt lide den.
 • Den med ramsløg og hvidløg: denne her smager også super godt. Konsistensen er den samme som den første variant, men smagen er lidt anderledes. De minder rimelig meget om hinanden, men hvidløgssmagen er tydeligere her, hvor den anden måske smager en smule mere af varme krydderier og salt, så kommer smagen her mere fra løgene. Men denne her er jeg altså også fan af.


 

Opskrift på stenalderbrød

 
Som sagt smurte jeg de her spreads på et hjemmebagt stenalderbrød, som jeg tænker I måske også kunne være interesseret i at få en opskrift på. Det er lavet på en masse kerner, nødder og tørret frugt, her kan du blot bruge alt det du har liggende, der er nærmest ikke den nød, kerne eller det frø som ikke ville passe godt ind. Hvis du nu ikke lige tænker at bruge brødet til en spread som denne, men mere til det søde køkken, kan du også tilføje mørk chokolade til brødet. Det vil måske bare ikke gå vanvittigt fantastisk i spænd med kødpålæg. Jeg har valgt at komme tørret abrikos i brødet her, men vil nok næsten undlade det – hvis brødet skal spises med dette pålæg, da abrikoserne er lige søde nok sat op imod. Opskriften rækker til ét brød (ca. 15 skiver). Jeg undlader både at komme ekstra olie og salt i brødet, da jeg synes de her forskellige kerner og nødder bidrager super fint med begge dele.
 

 • 70 g solsikkekerner
 • 70 g hørfrø
 • 70 g græskarkerner
 • 15 g chiafrø
 • 70 g mandler
 • 50 g valnødder
 • evt. 35 g tørrede abrikoser
 • 4 æg

 

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Kom blot hele molevitten i en skål og rør rundt, du behøver ikke hakke nogle af nødderne – det er ret lækkert med store stykker i brødet
 3. Kom dejen i en rugbrødsform, jeg bruger en i silikone og smører den derfor ikke med fedtstof
 4. Bag brødet i ovnen i 20 minutters tid, til det er fast og sprødt når man banker på det
 5. Smør en omgang spread på, måske oven på et par salatblade. Tilføj frisk agurk og purløg

 

Praktisk om produktet

 
Vel´smurt kan købes i Bilka, Føtex, Kvickly, SuperBrugsen, ABC Lavpris og på Nemlig.com til en vejledende udsalgspris på 17,95 kr. Og ellers kan du læse mere om produkterne på deres hjemmeside lige her.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret