Hvorfor flytte til Silkeborg? En lille bid af vores kommende by..

I fredags var Noah, Mads og jeg en tur rundt i vores gamle barndoms- og ungdomsby Silkeborg. Vi er begge to fra byen og boet der rigtig mange år af vores liv, vi mødte hinanden på et job efter gymnasietiden (2008) – og flyttede i 2010 sammen til Aarhus. Her har vi boet i de sidste 8 år, men nu rykker vi hjem igen. Med to børn, vil vi gerne have råd til et hus med en fin have, gode naboer, institution, indkøbsmuligheder og meget gerne bedsteforældre tæt på. Silkeborg var den mulighed der talte mest til os, da den netop har det hele, vildt flot natur, masser af caféer og byliv med gode butikker osv. Vi er nemlig ikke klar til at flytte ud på landet, hvor man skal køre for at komme til noget. Så vi har også valgt en beliggenhed for vores hus, der gør at alt er i gåafstand. Så hvis I står og overvejer hvor jeres kommende hjem skal ligge, og gerne vil blive omkring Aarhus, elsker en flot natur, og ønsker buy, vand og skov i et, vil jeg kraftigt anbefale Silkeborg. Silkeborg kommune (Silkeborg kalder) spurgte mig så om vi havde lyst til at “opleve” byen sammen, hvor jeg kunne dele en masse billeder og tanker med jer. Vi havde en vildt hyggelig dag i fredags, og her er lidt billeder fra dagen.

Dagens program

 

 • 9.30: vi startede ud med en morgenmad på Drewsens Café inde på torvet. Hele Silkeborg torv er for nyligt lavet om, så der er en kæmpe parkeringskælder under torvet, hvilket er ret smart – hvis man f.eks. kommer i bil fra Aarhus. Caféen er også ret ny, så vi havde ikke prøvet deres morgenmad før. Men det var super lækkert (aller første billede) og en vildt hyggelig stemning derinde.
 • 11-12.30: herefter gik vi lidt rundt i byen, og hjem til vores område (en lille kilometer fra selve gågaden). Vi besøgte både lige vores kommende hus, og Noahs kommende børnehave ´Børnegården´ (som ligger 700 meter fra vores hus). Alt i det skønneste vejr.
 • 12.30: frokost ved papirfabrikken, på Evald – min yndlings café i hele byen. Her fik Mads en burger, fritter og øl, jeg var stadig rimelig mæt efter den store morgenmad, så jeg snuppede mig en cæsarsalat med kylling og en matcha-æblejuice. Evald laver virkelig god mad, og så elsker jeg bare at være derinde – så hyggeligt.
 • 13.30: Her efter gik vi tilbage til min far (som bor 150 meter fra vores hus) – men hans have er bare lige ned til vandet, hvilke jo er helt perfekt på de solrige dage. Noah faldt i søvn i vognen, så vi snuppede lige en lille break i solen i en times tid, og kørte så ned til Aqua akvarium og dyrepark. Aqua ligger også i et virkelig skønt område med skov, mose og åen, der fører ind til slusen og papirfabrikken. Sidst vi har været på Aqua er nok 15-20 år siden, da jeg gik i folkeskole. Dengang husker jeg kun lidt indendørsbassiner med fisk, så vores forventninger var egentlig ikke sådan tornhøje. Men jeg må sige der er sket noget siden, især udenfor. Det var virkelig en succes at besøge, især for Noah. Han var vildt optaget af alle fiskene, krybdyr, odder, bæver, og sågar grise og fugle.Vejret var jo så også bare helt perfekt til at tulle rundt udenfor. Helt klart anbefalelsesværdigt til børnefamilier.
 • 16: Så kørte vi ind og snuppede min mor med (hun bor også midt i byen), og tog ned til slusen og fik en is og en kaffe. Slusen er der hvor hjejlen (verdens ældste sejlende hjuldamper) og de forskellige både holder til. Meget tæt på papirfabrikken, sygehuset og egentlig også selve gågaden og torvet. Her sluttede vi ellers vores dag af, meget tilfredse med dagens program, dagens vejr og dagens by 

  
  
  
  
Hvis man gerne vil følge lidt med i hvad der sker i byen, kan man følge med på deres facebookside lige her.
Silkeborg Kalder har også et pigepanel, som hedder Silkeborg Kalders Pigepanel. Det er en Facebookgruppe, som du kan finde her. Gruppen er for folk der er interesseret i Silkeborg og tilflyttere til Silkeborg. Der afholdes mange arrangementer på kryds og tværs, både af private folk og af kommunen. Gruppen er for at skabe et netværk i kommunen, og man kan stille spørgsmål om hvor ting ligger og hvad der rører sig. Bare et tip ;o)

Kommentarer

 1. Snarligt velkommen til!
  Jeg er selv tilflytter efter 10 år i Århus – dét er der i øvrigt virkelig mange, der er, både pga byens nærhed til Århus, og fordi man her bevarer mange af de goder, man også havde i Århus. Det er klart, der altid vil være mere af det hele i en (lille ;-)) storby som Århus, men jeg er virkelig blevet overrasket over, hvor mange gode tilbud her er; både kulturmæssigt og ift. cafélivet. Man kan tydeligt mærke, at det er en ressourcestærk by (en del folk har mulighed for at bruge penge på både flot tøj og god mad – jeg undrer mig stadig over alle de Tesla’er, jeg ser drøne rundt…mens jeg cykler! ;-)), og så tror jeg også, de mange tilflyttere fra især Århus betyder, at folk har været vant til et aktivt cafeliv, hvorfor efterspørgslen her er stor. Synes også, der er vildt mange fine tøj- og interiørbutikker!
  På både Kafferisteriet (som laver så god kaffe og tapas, og som også ligger i de hyggeligste rammer – med en topsød bestyrer), Pladeshoppen (som også er SÅ hyggelig), Drewsens og Den Go’e Fe har jeg ofte set folk med laptops og kaffe. Og det er rigtigt, at der i de sene aftentimer ikke er så befolket i gågadens cafeer, men til gengæld er der næsten altid liv ved åen og især på Evald, som også er et af yndlingsstederne her. Papirfabrikken er i det hele taget en perle, og har I ikke været på spillestedet Kedelhuset endnu, har I også et fedt sted til gode i dét.
  Det er ret unikt bo midt i en by, der har naturen så integreret i sig, og man bliver ikke mindre glad for at bo her, når man har børn!
  Og nå ja, Streetfood-marked er der jo også allerede snak om at etablere ved den gamle busterminal! 😉
  Så velkommen til! 🙂

  1. Du er en stjerne! Tusinde tak for alle de gode tips og idéer. Nu glæder jeg mig endnu mere 😀 Man kan jo også altid pakke bilen og køre en smuttur til Aarhus i weekenderne og opleve det man så mangler 😉

   1. Haha, tak! 😉 – Og ja, vi er så tit kørt til Århus, når vi lige har skullet have et fiks af det gamle liv. Det tager ikke længere tid at komme dertil end for folk, der bor i nære forstæder og skal med bybus. Dét var nemlig rigtigt meget med i vores overvejelser, da vi flyttede – at her kan vi få det hele i gåafstand, men blev vi i Århus, ville det alligevel ikke rigtigt være Århus, for for at få råd til at købe bolig, ville vi skulle ud i Tilst eller Stavtrup el.lign., og de minder altså til forveksling mere om landsbyer end om Århus, og det er vi for meget bymennesker til. Efter nogle år her i Silkeborg er den fedeste oplevelse at komme til Århus, stornyde det og blive nostalgisk – men at vi også altid nyder at komme tilbage hertil, hvor vi kan bo lækkert og samtidig have alt rundt om hjørnet. Jeg håber, I kommer til at få samme oplevelse. Byen her i ret stor udvikling, så jeg tror, der bliver meget spændende at følge med i de næste år, og jeg glæder mig især til området over for Papirfabrikken, hvor der skal bygges en del boliger med grønne “tage” og offentlig adgang.
    I øvrigt glemte jeg at anbefale Madselskabet, der ligger i Sydbyen. Det er det fineste sted, der både tilbyder takeaway og har en lille butik med ren (altså, så rent, som det nu kan gøres) økologi. Et par gange om ugen har de folkekøkken, og det er en superhyggelig og uformel måde at spise ude, især med småfolk, og så er det en fin måde at møde andre. De lokale Helte på Nygade har også en rigtigt fin butik, hvor de sælger både almindelige og specialvarer fra lokalområdet. Deres takeaway-salater kan også anbefales.
    Okay, jeg kommer til at lyde som en lalleglad Silkeborg-ambassadør, men her ér altså også ret så dejligt! 😉
    Tak for gode opskrifter og et hyggeligt kig i dit liv!

    1. Nej vi havde det på præcis samme måde med de småbyer der 🙂
     Madselskabet har min mor også snakket meget om – så det må også klart prøves.
     Hehe, jeg er vild med at du er en lalleglad Silke-ambassadør 😉 Mange tak for dine fif og råd.. Og det er mig der takker for at du læser med

 2. Jeg er lidt nysgerrig på, om du starter noget yoga-hold op i Silkeborg? 😉 Det ville jeg bestemt benytte mig af!
  Velkommen tilbage til den smukke og skønne by!

 3. Hvis ikke du kender kafferisteriets tapas – så kan det varmt anbefales 🙂
  Jeg har også boet i Aarhus tidligere – er glad for naturen og menneskerne i Silkeborg – synes dog spisestederne mangler lidt – et GODT sushisted mangler jeg virkelig ! Og et sted hvor man kan sidde og snakke over en kop kaffe en hverdags aften uden at være de eneste på cafeen/restauranten 😉
  Og velkommen til byen – del endelig fif, når du har nogle til byen 🙂
  BTW hørt om Kunde-bonde gården ? Ellers vil jeg anbefale dig at tjekke den ud 🙂 (perfekt hvis man er glade for lokale grøntsager og spise efter sæson)

  1. Hej Stine
   Mange tak for din kommentar 🙂 Ja, der er ikke helt så mange spisesteder, og jeg synes virkelig også Aarhus har noget som er usammenligneligt. For os handler det også om at vi kunne få et meget større og federe hus til samme pris som et lille bitte rækkehus i Aarhus. Men ja, vil nok også mangle sådan noget som streetfood, central food market og den slags. Desuden arbejder jeg meget på kaffebarer med min computer, det er jo helt normalt at sidde alene med sin computer en hverdags formiddag i Aarhus. Det ved jeg ikke om det er i Silkeborg? Men synes nu at Silke har vildt meget at byde på -så glæder mig til at opleve den også (i den alder jeg har nu) flyttede jo derfra da jeg var omkring 20 år 🙂

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret