Forkæl dig selv under din graviditet – anbefaling af diverse behandlinger
Jeg har de seneste uger rendt til lidt forskellige behandlinger under min graviditet. Jeg har nemlig indgået et samarbejde med Babyteamet, som er et privat jordmoderhus der ligger her i Aarhus. De er virkelig søde og jeg har brugt nogle timer dernede i den seneste tid på at forkæle mig selv. I indlægget her vil jeg skrive lidt om de forskellige behandlinger jeg har fået, og de forskellige tilbud babyteamet har. Hvis man har tid og råd, synes jeg klart man burde overveje at give sig selv lidt luksus. Det er hårdt at være gravid, både fysisk og mentalt – jeg synes vi fortjener lidt forkælelse og et klap på skulderen ;o)
Babyteamet er ledt af Trine, som er jordmoder og så er huset ellers fuld af spændende kombinationer af jordmødre, fysioterapeuter, sygeplejersker, massører, zoneterapeuter, instruktører, pædagoger mm. De tager sig virkelig god tid til én og stemningen er en helt anden end på et sygehus. Det er så personligt, intimt og privat og folk er bare så dygtige og søde. De tilbyder alt fra massage, træning, zoneterapi, hindeløsning og akupunktur til fødselsforberedelse, efterfødselssamtaler og behandlinger for babyerne. Jeg har ikke fået prøvet alle behandlingerne af, men har dog været til en håndfuld, som jeg vil skrive lidt om her.

Gravidmassage

Det første jeg var til dernede var en gravidmassage, og den var jeg faktisk en smule skeptisk omkring – fordi jeg under min sidste graviditet fik en gravidmassage som simpelthen var alt for mild. I ved sådan en nussemassage, så havde ikke vildt høje forventninger til denne. Men jeg siger jer, I kan godt skru forventningerne helt op. Sanne som giver massagen er virkelig god til at give den gas og tage fat om ens ømme og trætte muskler. Lige nu kan I faktisk vinde en gravidmassage ovre på min Instagramprofil, det foregår lige her!

Rebozomassage


Rebozo er en massageteknik, der kombinerer traditionel afspænding og udstrækning med massage. Det giver velvære, virker forløsende og kan bruges til behandling af graviditetsgener så som ryg- og lændesmerter, iskias, fordøjelsesproblemer mm. Massagen bruges også til at afspænde muskulaturen i bækkenet, og dermed skabe de bedste betingelser for at barnet kan søge korrekt ned i bækkenet. Man bruger et klæde som på billedet, og ryster kroppen i nogle små bevægelser, så den afslappes helt og giver adgang til at nå ind til vores dybe muskler omkring bækkenet.

Graviditetskontrol og samtale


Jeg har valgt at få de her obligatoriske tjek her også. Det er jo gratis på sygehuset, hvilket jeg derfor sagtens forstår at man benytter sig af. Men der bliver bare sat en masse tid af til én i det private, der bliver virkelig lyttet og nusset omkring én. Jeg har fået undersøgt vægt og stilling af lillebror, fået taget blodtryk, urinprøve, lyttet til hjertelyd osv. Og så har jeg bare fået lov til at komme ud med tanker og frustrationer og har fået en masse støtte og gode råd med.
 

Privat fødselsforberedelse i eget hjem

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om min frygt for den kommende fødsel, – det kan I læse lige her. I indlægget snakker jeg lidt om hvor meget denne her fødsel egentlig fylder i mit hovede, efter min første fødselsoplevelse – som på en gang var helt fantastisk og dybt traumatisk. Jeg har i denne gravitet derfor gjort en del mere på at forberede mig selv på den voldomme oplevelse. Bl.a. har vi hjemme haft besøg af Pia, som også er jordmoder og fysioterapeut. Her fik vi en række teknikker rent mentalt, så man husker at have sig selv med under hele fødslen, både hvad angår mindfullness, positive og motiverende tanker, vejrtrækning og andre teknikker til at kontrollerer smerterne og forholde sig rolig. Det synes jeg virkelig også var givende og jeg har slet ikke den samme angst omkring det hele, som jeg havde inden.
 

Kranio-sakral terapi

Jeg har også været forbi Lene til en omgang kranio sakral massage eller terapi. Det var en ret spændende oplevelse. Selve behandlingen var super blid og næsten ikke til at mærke, det er slet ikke lige så lækkert som massage, men hold da op effekten var tydelig. Især når man tænker på hvor blidt man er blevet rørt ved. Hun startede med at mærke mit bækken igennem og spurgte efter 30 sekunder om jeg kunne mærke forskel. Min mænd var helt tung og afslappet og jeg sank dybt ned i briksen. Så mærkede hun rygsøjlen igennem, hele vejen op til skuldrebladene og nakken. Hun trak skuldrene bagud og ned på plads og løsnede nogle spændinger i mit baghoved og nakke. Til sidst løsnede hun mine kæber, ved at have et par fingre inde i munden. Jeg har aldrig følt så meget plads i min mund bagefter, det lyder skørt og det skal nok prøves – men det løsnede virkelig også for spændte kæber og gummer her.
 

Kommende behandlinger/ workshops

I næste uge skal jeg bla. på noget viklekursus og jeg vil også virkelig gerne prøve en zoneterapibehandling. Når (og hvis) jeg når lidt længere i forløbet, vil jeg gerne benytte mig af modningsakupunktur, hindeløsning og/eller rebozobehandlinger til at få ham helt dybt ned i bækkenet, så han står klar. I kan lure mere på alle tilbuddene lige her, der er nogle gratis i blandt ;o)Jeg håber I har fået noget ud af indlægget, og er kommet på nogle idéer – hvis I går og overvejer hvad I vil forkæle jer selv med under jeres graviditeter. Jeg vil i hvert fald oprigtigt anbefale Babyteamet, ikke kun fordi jeg har indgået samarbejde med dem. Men jeg mener af hjertet, at de er skide dygtige, så søde, tålmodige og varme mennesker. Det er det bedste jeg længe har gjort for mig selv 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret