Den du ved nok kage

den du ved nok
den du ved nok
den du ved nok
“Den du ved nok chokoladekagen”, en kage som er vildt svampet, kompakt og lækker – og absolut ikke tør! På toppen har den der hedder klassiske kokoslag, men med kakao og kaffe i. Virkelig lækket.
Idag har jeg bagt netop denne kage og sidder nu og får et stykke i den lune forårssol, med en kaffe i hånden. Den du ved nok – kagen er fra Mayas bog “et sundt år”. Hun udgav i januar bogen, som giver dig en masse inspiration og motivation til at leve sundt, uden at det skal være nogen slankekur, uden at der skal tælles kalorier. Jeg er fan! For jeg hader virkelig de her slankekure, hvor alt skal måles og vejes, det er bare ikke livskvalitet for mig. Så hellere leve et aktivt liv med masser af sunde hovedmåltider som består af massevis af grøntsager og gode mættende fedtsyrer. Men med plads til en masse hygge, kage og et socialt liv uden regler og løftede pegefingre. Sådan ser Maya heldigvis også på det, hvorfor jeg vil give hendes fine bog et lille shout out. Den indeholder træningsprogrammer, morgenmad-, middags- og aftensmadsretter og så en række søde opskrifter. Du kan købe bogen lige her.
Jeg har fået lov til at dele en af hendes opskrifter med jer, og har valgt denne chokoladekage ud. Det er en “den du ved nok kage” og den smager bare hammer godt. Jeg er ret stor fan af toppen, så den har jeg lavet næsten dobbeltportion af, hvilket jeg tænker ikke er for meget – jeg deler opskriften på den mængde jeg brugte her. Den rækker til 8 stykker

 

Den du ved nok – kage

 

 • 300 g bløde dadler
 • 3 æg
 • 1 dl stærk kaffe
 • 1/2 dl olie (jeg brugte kokosolie)
 • 80 g mandler (eller mandelmel)
 • 20 g kakaopulver
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. kanel (kan undlades)
 • 1 knsp. salt (jeg brugte måske 2 små drys, da jeg godt kan lide man kan ane smagen af salt i en kage)

Topping: 

 • 100 g kokosmel
 • 2 store spsk. kakao
 • 4 spsk. smør
 • 1/2 dl stærk kaffe

 

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Kom mandler i en minihakker eller food processor og kør til mel
 3. Fjern stenene fra dadlerne, til disse og alle de andre ingredienser til mandelmelet og bland det rundt
 4. Fordel dejen i en form på ca 20*30 cm beklædt med bagepapir, bag kagen i 10 minutter
 5. Lav toppingen ved at røre ingredienserne sammen og fordele den over kagen
 6. Bag kagen yderligt 20-35 minutter, ind til dejen ikke hænger fast på en gaffel når du stikker i kagen. Pas på toppingen ikke bliver brændt, læg evt. et stykke sølvpapir over kagen de sidste 10 minutter af bagetiden.

den du ved nok
den du ved nok

Psst.. Hvis du også elsker de her kompakte og svampede chokoladekager, vil denne helt sikkert også være et hit! Den er jeg selv svært begejstret for ;o)

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret