De bedste naanbrød med parmesan og hvidløg, og en spicy ananassalsaDe her naanbrød er de bedste jeg til dato har lavet, de er nemlig med revet parmesan og hvidløg i dejen – hvilket virkelig giver en lækker smag når de steges (i godt med olie). De er sprøde og fedtede, men ikke seje som naanbrød kan være. De er dog klart bedst lige når de er lavet, så skal du bruge dem senere på dagen eller dagen efter, vil jeg varme dem op igen. De kan sagtens fryses og så blot varmes den dag man ønsker dem. Opskriften giver 5 store brød.
Til de her brød har jeg lavet en spicy ananassalsa og en hvidløgsdip. Hvidløgsdippen er blot lidt skye eller cremefraiche som er rørt op med lidt salt og et presset fed hvidløg. Salsaen er lidt speciel og ret så lækker, den er sød og saftig pga. ananasen, den har lidt bid fra mandlerne og abrikosen og så er den lidt stort pga. den friske ingefær. Mængden af portionen her rækker til en skålfuld som denne + lidt ekstra, jeg synes det passer meget godt til mængden af brød
Måske en lille idé til en starter eller forret til gæsterne, eller bare hvis I mangler et snackmåltid. God fornøjelse med det.
 

Naanbrød med parmesan og hvidløg

 

 • 5 g gær
 • 1 dl vand
 • 1/2 tsk. citronpeber
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 fed hvidløg
 • 10 g parmesan
 • 150 g hvedemel
 • steges i godt med olie og drysses med nigellafrø

 

 1. Kom gær, vand, citronpeber og salt i en skål og rør godt rundt. Jeg brugte en røremaskine og gav hele molevitten omkring 7-8 minutter.
 2. Fjern skallen fra hvidløget og riv dette + parmesanen ned i dejen
 3. Tilsæt melet og rør godt
 4. Lav dejen stå i skålen og hæve ved stuetemperatur i 45 minutters tid
 5. Del dejen i 5 og rul dem fladt ud, kom godt med olie på en pande og giv brødene et minuts tid eller to på hver side (der kan ca. være 2 brød a gangen på panden), drys med nigellafrø på begge sider

 

Ananassalsa

 

 • 100 g frisk sød ananas
 • 1 lille håndfuld frisk persille
 • 30 g hakkede mandler
 • 30 g hakket abrikos
 • 1 spsk. limesaft
 • en lille stump ingefær (måske 2 cm)

 

 1. Skær ananas i små tern og kom det i en skål
 2. Hak persille, mandler og abrikos og kom ved
 3. Hæld limesaft over og riv lidt frisk ingefær
 4. Rør det hele rundt og spis sammen med de varme naanbrød


Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret