Broccolisalat med sprød bacon

BroccolisalatBroccolisalatBroccolisalat – en rigtig klassiker med cremefraichedressing, rødløg, rosiner, solsikkekerner og hvis man vil: sprød bacon.

 

Broccolisalat med den klassiske dressing, solsikkekerner, rødløg, rosiner og sprød bacon

 

Broccolisalat er faktisk en af mine favoritter når det kommer til de klassiske salater. Normalvist er jeg ikke så meget til broccoli, men lige i en broccolisalat er jeg vil med det. Det er nok kombinationen af denne her virkelig sunde grøntsag sammen med en fed, lidt sød og lidt salt dressing. Toppet med salt og sprødt bacon, og søde rosiner. Det spiller bare ret godt sammen.

En broccolisalat er virkelig nem at lave, da den består af så simple råvarer. På max 10 minutter har man et glimrende tilbehør til aftensmaden, hvis man f.eks. spiser lidt kød eller fisk til. En broccolisalat er også yderst økonomisk. Det er billigere råvarer og ofte har man en del af sagerne liggende hjemme i forvejen.

Broccolisalat

Opskrift til 2-3 personer

En klassisk broccolisalat med rosiner, rødløg og bacon. Hele herligheden er vendt rundt i en cremefraiche dressing.

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

0 min

Samlet tid

10 min

Ingredienser

 • broccoli (ca. 300 g)
 • 1/2 rødløg
 • 2 store spsk. cremefraiche
 • 2 spsk. god mayo
 • 1/2 tsk. sukker
 • 2 tsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • 80 g bacon
 • 2 spsk. rosiner
 • 2 spsk. solsikkekerner

Sådan gør du

 1. Start med at skære broccolien i ønsket størrelse og kom den i en skål, hæld lidt kogende vand over og lad det trække bare et minut eller to. Hæld så vandet fra igen
 2. Hak rødløg fint og kom det ned i skålen
 3. Bland dressingen sammen og vend det ned til broccolien og rødløget
 4. Rist bacon sprødt og læg det på et stykke køkkenrulle, så det kan suge lidt af fedtet
 5. Kom solsikkekerner, rosiner og sprødt smuldret bacon over

Bedøm denne ret


Broccolisalat

Jeg har givet broccolien et hurtig opkog, men jeg er faktisk også ganske meget til rå blomkål. Den må bare ikke blive for blød. Så hælder du kogende vand over, er det kun et minuts tid det skal ligge her i.

Med eller uden bacon

Denne her broccolisalat lavede jeg til frokost sammen med Maya og Stinna. Stinna er vegetar og jeg lavede derfor en variant med bacon til os andre to og en uden til hende. Du kan jo også sagtens undlade bacon, hvis du heller ikke er til kød. Du kan muligvis erstatte det af små bagte tern rødbede. Det gjorde vi i sin tid, da jeg arbejdede på Råbar i Aarhus. En café med vegansk mad. måtte jeg hellere lave en version uden til søde Stinna.

Lignende opskrifter

Vild redde klassiske salater som denne? Så er du måske også til en blomkålssalat med æble og ristede nødder eller vad med hjertesalat med mormordressing?

Kommentarer

 1. ELSKER broccoli salat!
  Jeg bliver også lige nødt til at fortælle at jeg igår aftes lavede dine veggie deller, som var en succes! I over en uge havde jeg prøvet at overtale min mand til at vi skulle spise veggiedeller ( han elsker kød), men han blev ved med at finde på andre retter og igår skulle det så være! Han sagde faktisk: “Vil du høre noget sygt? De smager faktisk godt!! Whaaat. Han hader ellers falafler og diverse veggie ting, men din opskrift var godkendt 😉

  1. Ej hvorfor er din kommentar helt forsvundet. Ser den først nu 🙁 Beklager. Men ihh hvor godt opskriften var godkendt 😀

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret