Rødbedesalat med quinoa, avocado og fetaEn dejlig mættende og smagfuld salat med kogte rødbeder, feta, quinoa og en fyldig spidskommen-dressing. Jeg har tidligere lavet flere forskellige rødbedesalater og delt dem her på stedet (f.eks. denne), men hver gang har jeg bagt rødbederne, frem for at koge dem. Det giver en lidt anden konsistens og smag at koge dem, da de bliver meget mere saftige og “chewy” i sin konsistens, frem for at blive sprøde og måske en smule mere tørre (som de har tendens til i ovnen – med mindre de får et generøst lag olie).
Som base har jeg brugt spinat, men andre salattyper kan sagtens virke – min favorit er grønkål, men det desværre er ikke rigtig sæson længere. Jeg har desuden brugt quinoa, her kunne speltkerner eller bulgur også være et forslag. For at give lidt fedme og salt har jeg brugt fetaost, for lidt skarphed: rødløg, for saftighed: tomater og for sprødhed: græskarkerner. Igen ændrer du jo bare så det passer til dine smagsløg og hvad dit køleskab byder på. Solsikkekerner ville også være godt f.eks. især hvis de lige får en tur på panden først
Her var nok til 3 som hovedret eller 4-5 som tilbehør til maden.
 

Rødbedesalat med quinoa, feta og avocado

 
Salat:

 • 250 g rødbede (3 stk.) + vand og salt til kogning
 • 35 g quinoa (målt inden kogning)
 • 50-60 g frisk spinat eller anden salat
 • 10 cherrytomater
 • 35 g rødløg (ca. 1/3 af et rødløg)
 • 1 avocado
 • 50 g fetaost/ salatost
 • en lille håndfuld græskarkerner

 
Dressing: 

 • 3 spsk. olie
 • 1 stor tsk. tahin
 • 1 spsk. limesaft
 • 1/2-1 tsk. salt
 • 1 tsk. honning
 • 1 stor tsk. spidskommen

 

Fremgangsmåde

 

 1. Start med at skære rødbederne over i halve og kog dem i rigeligt vand, tilsat til salt – de skal ca. have et lille kvarter, en konsistens hvor man kan stikke en gaffel i dem – altså hvor de er let bløde, men stadig med bid.
 2. Sæt også quinoa over til kogning, de skal have lidt kortere tid – omkring 10 små minutter.
 3. Bland imens dressingen sammen, smag til: hvis du ønsker mere syre tilsæt mere citron, eller mere sødme: tilsæt mere honning.
 4. Skyl spinaten og kom den i en stor skål
 5. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte, kom ned til salaten og haak rødløg fint og kom ved
 6. Når rødbederne har kogt færdigt, pilles/skæres skrællen og toppen af og de skæres i mindre tern – kom dem ned til salaten
 7. Hæld quinoaen ved og bland det hele rundt med dressingen
 8. Smuldr fetaen over, skær avocadoen i tern og kom ved, samt drys lidt græskarkerner over.


Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret