Pasta-kylling-grøntsagsfad i ovnen med ærtepestoHer er en rigtig hverdagsret (okay, ligesom nærmest alle andre her på stedet) :o) Men altså, denne her ret er virkelig nem, familievenlig, fuld af grøntsager, tøm-dit-køleskabs-agtig og super velsmagende. Du kan bruge alle de grøntsager du lige har liggende i din køleskabsskuffe, jeg havde lidt løg, hvidløg, en citron, lidt frisk chili og noget frisk spinat i køleren. Desuden havde jeg fryseren fuld af ærter og kylling, og skabet fuld af fuldkornspasta, kokosmælk og pinjekerner. Derfor kom denne reste-ret til verden, og du kan jo bare variere så den passer dig.
F.eks. kan pasta erstattes med speltkerner, linser eller quinoa. Spinat kan erstattes af grønkål eller bruges fra frost. Løg kan erstattes af porre eller forårsløg, – generelt kan alle grøntsager virke her. Hvis ikke du har pinjekerner, kan du bruge mandler, og kokosmælk kan erstattes af madlavningsfløde. Så tag du et kig i skabene og se om du ikke kan få dem tømt til noget lækkert ala dette.
Retten her giver en portion svarende til ca. 4 personer. Håber I har lyst til at prøve den
 

Pastafad med kylling, grøntsager og ærtepesto

 

 • 300 g kyllingebryst (inderfilet)
 • 150 g fuldkornspastaskruer
 • 150 g frisk spinat
 • 1 løg
 • 100 g champignon
 • 1 peberfrugt
 • 1 squash
 • ekstra parmesan til toppen

 
Pesto:

 • 150 g ærter (jeg brugte dem på frost)
 • 50 g pinjekerner
 • 3 spsk. citron- eller limesaft
 • 3 fed hvidløg
 • 3 cm af en frisk chili
 • 70 g parmesanost
 • 1 dåse kokosmælk 400 ml
 • en stor håndfuld frisk basilikum
 • 2 tsk. salt og et godt drys peber
 • 1 lille dl. vand

 

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Steg først dine kyllinge inderfileter på en pande i lidt olie, blot så de får lidt farve – de skal ikke være gennemstegt
 3. Kom fuldkornspasta og kylling i bunden af et ovnfast fad
 4. Rengør dine grøntsagerne og hak dem i passende størrelse, kom dem over pasta-kyllingefadet
 5. Lav din pesto ved at komme alle ingredienser i en minihakker og kør rundt. Hvis du bruger frosne ærter, er det en fordel at hælde lidt kogende vand over dem først – så de tør op og derved lettere blendes
 6. Hæld pestoen hen over fadet og top med lidt ekstra parmesan
 7. Giv fadet ca. 35-40 minutter i ovnen, ind til pastaen er blød og retten har sat sig.


Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret