Mit job og lidt om at være den strukturerede type


Et lille skriv om mit job og hvordan jeg vælger at planlægge og strukturere min hverdag. Måske det ikke er noget for dig, men hvis du kan bruge lidt inspiration ift. struktur og planlægning – eller bare er nysgerrig på hvad jeg laver så læs med videre her :o)
Jeg må nok indrømme at jeg elsker struktur, hvad angår mine arbejdsdage og opgaver. Det er meget sjældent at mine dage starter med at jeg ikke ved hvad jeg lige skal give mig til. Jeg har som regel planlagt en uge frem i kalenderen med to do liste og punkter jeg skal nå de forskellige dage. Det er jeg lidt nødt til, da mit job kræver et ret stort overblik og strukturering for at få det hele til at hænge sammen. I hvert fald hvis jeg gerne vil lukke computeren ned kl 15.30-16 og sige det var det for idag.
Det er vigtigt for mig at jeg kan holde fri med min familie, og det er meget let at blande det hele sammen når man er selvstændig. Jeg havde især i starten svært ved at lukke ned når Mads og Noah kommer hjem. Jeg kan stadig have mange arbejdstanker i hovedet om aftenen, jeg kigger også min mail og instagram nogle gange i løbet af aftenen, men de beskeder og kommentarer der kan vente til næste dag skubber jeg, så jeg kan holde fri. Til gengæld kommer jeg også tidligt op sammen med familien og er i gang omkring 7.30 hver dag.
 

Hvad består mit job så af?

Mit job består som sagt af ret mange forskellige opgaver, bl.a. min blog som kræver en del tid ved computeren og en del tid væk herfra. Når jeg arbejder væk fra computeren, er det ift. at få handlet, lavet en masse nye opskrifter, tage billeder af maden, evt. optage videoer eller tage billeder af træningsprogrammer. Det kan være events jeg møder op til, interviews, møder og foredrag. Her til kommer så alt computerarbejdet, så som at skrive mine indlæg, redigere billeder, svare på mails og kommentarer, søge inspiration til nye opskrifter, opgøre regnskab, sende fakturaer og få styr på kvitteringer, lave madplaner, forberede de her møder og foredrag osv. Jeg vil mene min blog fylder 60 % af min tid og giver ca. også samme procentdel af min indkomst. Her er jeg f.eks. i gang med at skyde billeder til dette indlæg.


Som et skønt modspil til ovenstående meget alene-arbejde (som også er super dejligt) og knap så aktive arbejde, har jeg hele træningsverdenen. Her kommer jeg ud af mit hjem, møder en masse søde mennesker, bruger min stemme og min krop en del og samler trang til igen at komme hjem og få en kaffe og sidde og hygge lidt foran computeren. Jeg underviser nogle gange om ugen på styrkehold og TRX hold. Jeg kører en del forløb for barslende piger og deres babyer, hvor vi træner i typisk 6 uger af gangen på et lukket hold med og uden de her babyer. (Hvis det kunne være noget for dig og din mødregruppe, kan du læse mere her – mit sidste forløb i denne runde starter på mandag)
Jeg kører også gravidforløb, personlig træning, lidt kostvejledning, gravidmassage og akupunktur. Det tager selvfølgelig en del af min tid at udføre alle disse opgaver, men det tager også en del tid ved computeren igen at forberede undervisningen, sende startmails ud til alle nye forløb, lægge hjemmetræningsvideoer i vores facebookgrupper, sortere i hvem der køber det ene og det andet forløb og få lavet fakturaer der passer hertil. Personlig træning og kostvejledning tager en del tid at forberede og tilpasse den enkelte. Akupunkturen har krævet enormt meget af min tid ind til nu, da jeg det sidste halvandet år har gået i skole ca. 3-4 hele dage om måneden og haft rigtig mange timers hjemmelæsning. Men nu er jeg også meget snart færdig med uddannelsen og så går alt min tid ene og alene til behandlingerne, og selvfølgelig lit forberedelse og journalføring – skriv endelig en mail, hvis du kunne tænke dig at prøve en akupunkturbehandling (juliebruuns@gmail.com).


Så er der min kogebog, som jo ikke rigtig tager noget af min tid mere. Men det har den gjort (meget). Enormt meget tid på at teste opskrifter af flere gange, få dem skrevet ned, lave mad og pakke med ud i studiet, hvor alle billeder blev skudt. Enormt meget skrivearbejde ift. manuskript osv. Men efterfølgende også rigtig meget arbejde ift. promovering af bogen, ift. at holde bogreceptionen osv. En skøn, men hektisk tid. Og gad vide om der kommer en bog mere i den nærmeste fremtid, jeg vil ikke afvise det ;o) Læs evt. mere om bogen her, eller køb den på nettet lige her. Hvis du bor i Aarhus, kan du hente den hos mig til 20 % (264 kr)

Planlægning af diverse arbejdsopgaver

 
Det første jeg plotter ind i min kalender er alle de her trænings- og behandlingsopgaver, da de jo involverer andre mennesker. Mine forløb lægger altid samme tid, 2* barselshold mandag formiddag, 1 barselshold tirsdag formiddag i Stavtrup, 1* gravidforløb søndag eftermiddag. 1* TRX og styrkehold mandag morgen og også et onsdag eftermiddag. Dertil kommer personlig træning, kostvejledning, massage og akupunktur som plottes ind uge for uge, så det passer med mine klienter.
Alt den tid der er tilbage skal så bruges på min blog, så igen sætter jeg de aftaler ind først som involverer andre, så som møder, interviews, foredrag, events og den slags. Det giver atter nogle timer tilbage til “fri leg”, – de opgaver der kan laves lige når det skal være, og de opgaver som kræver jeg lige hiver mig selv i nakken, da det ikke indebærer aftaler med nogle. Det er alt det her med at få handlet, lavet mad, skrevet indlæg, taget billeder, redigere billederne, svare på mails og kommentarer, og planlægge hele trænings- og behandlingsdelen. Så helt frit ift. hvornår opgaverne ligger, bliver det dog heller ikke. Hvis jeg har sponsorerede indlæg, har jeg en deadline på disse. Jeg skal selvfølgelig også nå nogle forberedelsesopgaver inden slaget slår, lave madplan inden søndag osv. Så det kræver igen lidt planlægning at nå det hele inden mine deadlines. Nogle gange dukker der et par ledige timer op i min kalender til at lege med nye opskrifter, og det er nok min absolutte favoritbeskæftigelse ift. arbejde.
Der er ganske godt med pres på med ting og sager, men jeg elsker alle opgaver i mit job. Jeg elsker at være min egen chef, at planlægge min egen tid og arbejdsopgaver. Faktisk elsker jeg også delen i at have overblik og få det hele til at passe sammen som et puslespil. Jeg elsker at jeg kan arbejde stort set når jeg vil og holde fri når jeg vil det. At nogle perioder er enormt travle, imens andre er noget mere afslappende.
Tak fordi I læser med, det er jo jeres skyld at alt det her overhovedet er muligt  

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret