Mexicansk suppe med kikærter og kylling

Reklame for Bonduelle

mexicansk suppe
mexicansk suppe

Mexicansk suppe, sådan en dejlig krydret én som varmer godt i maven. Suppen her er med masser af fyld og toppings, så der er lidt at tygge på. Den er bl.a. med kylling, peberfrugt og kikærter, og på toppen har jeg bl.a. brugt sprøde nachos, for at give suppen en kontrast.

Til denne mexicanske suppe, har jeg har lavet et samarbejde med Bonduelle, hvor jeg bruger deres dåser med bønner. Det har jeg også gjort tidligere, hvor jeg også brugte deres nye mini tex mex dåser (majs, chili og bønner). Dengang var det til et mexicansk enchiladas-fad med pandebrød og avocado-salsa (den opskrift kan I se her). Idag har jeg lavet en mexicansk suppe, selvfølgelig en helt anden ret, nu vi snakker suppe – men alligevel der hen ad. Suppen her er nemlig også med inspiration fra det mexicanske, med masser af varme krydderier. Men frem for at komme bønner og majs i, har jeg brugt kikærter som også fås på de her små fikse dåser. Det nyeste skud på stammen fra Bonduelle er “det lille twist” som er en serie af 3 produkter: røde kidney bønner, majs og kikærter. Jeg er ret vild med at de laver dåserne så små, da jeg virkelig ofte står og kun skal bruge en halv dåse. Det er bare super ærgeligt at være nødt til at kassere halvdelen, så her får man brugt hele indholdet. Det er også super smart, hvis man gerne vil bruge lidt af hvert fra forskellige dåser.

Jeg har valgt at smide en utrolig masse toppings på min suppe, da jeg elsker toppings. Jeg elsker at der kommer en masse forskellige smage og teksturer, så det ikke blot er samme konsistens hele vejen igennem. Du kan vælge at gøre det samme, men du kan selvfølgelig også begrænse dig lidt og f.eks. nøjes med at lave en avocadocreme til og drysse lidt sprøde salte nachos over suppen samt lidt friske krydderurter.

Desuden lavede jeg disse quasadillas til, ikke et must til hverdagsaftenerne – men det kan altså lige øge wauweffekten en smule, hvis du serverer suppen for dine gæster en weekendsaften. I disse har jeg også brugt en af de små dåser Bonduelle har lanceret, nemlig sorte bønner.

Her får I min opskrift, her er nok til i hvert fald 4 personer. God fornøjelse.

Mexicansk suppe med kikærter og kylling

 

 • 2 spsk. olie
 • 1 spsk. oregano
 • 1,5 spsk. spidskommen
 • 400 g kyllingebryst (inderfilet)
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • ca. 3 cm af en frisk chili
 • 1 peberfrugt
 • 5 store tomater
 • 300 g hakkede tomater (jeg brugte dem fra flaske: passata)
 • 1 lille dåse kikærter fra serien “det lille twist”
 • 0,5 l vand
 • salt og peber

 

Fremgangsmåde

 

 1. Start med at hakke løg, hvidløg og chili fint, og peberfrugt og tomater i lidt større stykker
 2. Kom så olien på en pande og brænd krydderierne let af (2 minutters tid), så der spreder sig en skøn duft
 3. Kom kyllingen ved og vend det rundt, til kyllingen har taget farve. Den skal ikke være gennemstegt. Tag så kyllingen af panden og kom den i en skål, imens du tilføjer lidt mere olie til panden.
 4. Kom nu grøntsagerne på panden og vend dem godt rundt, evt. i lidt ekstra krydderier hvis du synes. Når de begynder at blive bløde (efter 5 minutters tid), kommer du kyllingen tilbage på panden
 5. Tilsæt de hakkede tomater, kikærter og vand og rør rundt. Lad det simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber

 

Toppings

 

 • Avocado creme bestående af 2 avocadoer, 1 lille fed hvidløg (presset), 1 spsk. limesaft, lidt salt og peber
 • Syltede rødløg (se en opskrift her)
 • Salte og sprøde nachos chips
 • Friske krydderurter, f.eks. koriander
 • Lime
 • Frisk chili
 • Radisser (fordi de er så smukke)

 

 1. Bland avocadocremen sammen og server ellers suppen med alle de her skønne toppings og evt. også dine quasadillas

mexicansk suppe
mexicansk suppe
mexicansk suppe

Kommentarer

 1. Hej Julie

  Vi har fulgt din madplan i flere måneder og er virkelig glad for den, men hvordan får du den til at holde 2 dage. Vi er 2 voksne og 2 børn 12&14 er der nogen tricks til at strække maden længere ?

  1. Hej Kim. Åh mine unger er også kun 1,5 og 4 og her er mængden perfekt. Så kan godt se at det måske kniber lidt hos jer. Det er jo mere 4 voksne og ikke 2 børn og 2 voksne 😉 Så vil jeg nok bare ligge lidt til opskrifterne, så du lige laver lidt ekstra altid 🙂

 2. Min kæreste og hans kammerat lavede retten her til aften, og de var selv overraskede over hvor godt det smagte! Tak Julie – god weekend 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret