Havregrød med drømmekagetopping, passionsfrugt og kokos


Her er et bud på en lidt anderledes måde at spise sin havregrød på. Måske du får havregrød hver eneste morgen og er ved at være en smule træt af det, det kan godt gå hen og blive en anelse ensformigt. Så kunne du prøve denne version.
Den er en smule mere luksus og tager måske også 5 minutter mere at lave, men jeg lover også at den er lidt mere festlig end den klassiske havregrød.
Selve havregrøden her er med chiafrø i, som er med til at gøre grøden cremet, en smule knasende og så lige en tand sundere. Jeg synes toppingen er ret sød, så derfor har jeg holdt selve grøden lidt mere saltet.
Så har jeg valgt at toppe min grød med et drømmekagefyld, oh yes – du hørte rigtigt! Jeg fik inspiration til denne hos dygtige Anna, der står bag bloggen Groedgrisen.dk – hun har nemlig kastet sig ud i noget lignende og jeg tænkte at det måtte jeg altså prøve. Annas version er lige her. Desuden har jeg toppet min grød med syrlig og frisk passionsfrugt, som modspil til den søde og fede topping. Appelsin ville også være meget godt som topping :o)
Denne portion rækker til 2 personer
 

Havregrød med drømmekagetopping

 

 • 1 dl havregryn
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 spsk. chiafrø
 • 3 dl vand

 

 1. Kom de forskellige ting i en gryde og lad det koge forsigtigt op, ind til du har en cremet grød

 
Drømmekagetopping:

 • 2 tsk. kokosolie
 • 15 g kokosmel
 • 50 g kokosmælk (kun den fede del)
 • 1-2 tsk. brun farin

 

 1. Kom ovenstående ingredienser på en pande og rør det rundt ved svag-middel varme, ind til det er smeltet og ligner et drømmekagefyld.
 2. Top din grød med fyldet og evt. passionsfrugt (for at give noget frisk og syrligt). Jeg kom også lidt mælk og kokos over grøden.


Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret