Syltede rødløg

syltede rødløgSyltede rødløg i en sukker-eddike lage der giver et sødt og lækkert resultat.

 

Syltede rødløg

 

Syltede rødløg er jo geniale til så mange retter. Her er en hurtig opskrift på det glimrende tilbehør. Rødløg skæres i ringe og kommes i et glas sammen med lidt peberkorn. I en gryde koger man hurtigt vand og eddike og sukker op og hælder det over rødløgene. Og så skal de ellers på køl.

Jeg har også en opskrift på syltede rødbeder her. Til denne opskrift har jeg desuden brugt lidt kanelstænger, stjerneanis, nelliker og laurbærblade. En masse ekstra smag som giver et lidt julet touch. Det kan du også sagtens bruge til rødløgene her. Men opskriften her er meget simpel og klassisk.

Syltede rødløg er rigtig gode i sandwiches, på salater, i pitaer eller i wraps. De giver ligesom bare det sidste pift til de her forskellige ting, da de byder ind med både syre, lidt sødme og noget krydret. De er super nemme at lave, og kan holde sig i et par uger i et lukket rent glas i køleskabet. Opskriften giver et glas på denne størrelse (hvilket holder nogle uger her hjemme)

Syltede rødløg

Opskrift til 1 glas som dette

Forberedelsestid

5-10 minutter

Tilberedelsestid

nogle timers ventetid

Samlet tid

3 timer

Ingredienser

  • 1 stort rødløg
  • 1,5 dl eddike (jeg brugte æbleeddike)
  • 0,5-1 dl vand
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk. peberkorn

Sådan gør du

  1. Skær rødløg i skiver (gerne tykke siver eller både for mere sprøde rødløg) og kom dem i et rent glas sammen med peberkorn
  2. I en gryde kommer du eddike, vand og sukker og lader det koge op hurtigt
  3. Hæld grydens indhold ned over rødløgene, lad det køle af, kom låg på og sæt på køl

Bedøm denne ret


Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og mere madinspiration

Kommentarer

    1. Jeg kunne godt finde på at spise dem allerede en time eller to efter de er lavet, men nu er jeg også den ret utålmodige type 😉 Ellers 4-5 timer efter – så tror jeg de er blevet godt søde

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret