Pølsehorn med chiliost og ketchup

pølsehorn
pølsehornPølsehorn – min allerbedste opskrift på fantastiske pølsehorn

 

Pølsehorn med chiligouda, ketchup, kvalitetspølser og oregano

 

Pølsehorn er noget af det bedste og de her er faktisk de bedste jeg nogensinde har lavet. Jeg tror faktisk jeg vil gå så vidt som at sige at de er de beste jeg nogensinde har smagt.
Jeg har lavet brødene ganske almindelige, sådan lidt grove i det. Men fyldet består af pølser, lidt ketchup, et drys oregano og så en lille skrive af en goudaost med smag af chili.

Idéen kom egentlig af noget jeg spiser ret tit til frokost. Nemlig en ristet rugbrød med netop denne ost, lidt ketchup, oregano og så et spejlæg (gerne med noget grønt til). Det er en kombination jeg er ret tosset med. Så hvorfor ikke proppe det i et pølsehorn? Og det virkede lige så godt som jeg havde håbet på.

Pølsehornene kan sagtens fryses. Faktisk er det sådan jeg synes de er bedst, hvis man skal have dem med på farten. Så tager jeg blot en frossen med i tasken, og et par timer efter er den tøet op og blot kold. Hvis man har mulighed for at lune dem, er det dog at foretrække.

Dyp evt. i ekstra ketchup, eller sørg for at fyld godt med ketchup i dem. Jeg har også en opskrift på en hjemmelavet ketchup, hvis du skulle have lyst til at prøve sådan en.

Pølsehorn

Opskrift til 16

Pølsehorn er noget af det bedste og de her er faktisk de bedste jeg nogensinde har lavet. Jeg tror faktisk jeg vil gå så vidt som at sige at de er de beste jeg nogensinde har smagt. Måske man skal være til det her slags fyld med ost, ketchup og oregano for at være lige så meget oppe at køre som jeg. Min kæreste synes at den klassiske variant kun med pølser (og ketchup) er bedst. Men som I nok kan fornemme, er jeg fan. Det håber jeg virkelig også I bliver når I smager dem.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

1 time og 45 min

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

Brød

 • 3 dl lunken vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk. salt
 • 50 g smør (blødt eller smeltet)
 • 1 tsk. honning
 • 400 g hvedemel
 • 200 g grahamsmel

Fyld

 • 8 pølser (jeg brugte wiener 80 % kød)
 • 1 tsk. ketchup i hver
 • et drys oregano i hver
 • lidt chili goudaost i hver (kan undlades)

Sådan gør du

 1. Start med at lave dejen ved at opløse gær i vandet
 2. Kom så salt, blødt smør og honning i og rør rundt
 3. Kom melet i lidt af gangen og rør godt, jeg brugte en røremaskine og gav den 10 minutters tid her på.
 4. Kom et klæde over dejen og stil den til hævning 1,5 time på køkkenbordet
 5. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
 6. Når den er hævet, rulles dejen ud til en stor cirkel, som deles i 12 lige store trekanter
 7. Skær pølserne over, så de er halvt så lange, læg en pølse på hver trekant (i den brede ende)
 8. Kom lidt ketchup over pølsen, drys med oregano og kom evt. et stykke chiligouda ved også
 9. Rul dejen omkring, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med enden nedad
 10. Pensl med en æggeblomme og bag dem i 15-17 minutters tid.

Bedøm denne ret

 

pølsehorn

Lignende opskrifter

Mangler du andre små madpakke idéer eller lignende snacks, så interesserer denne opskrift dig måske på veggiedeller eller denne på madpakkemuffins med æg, parmaskinke og spinat
I min kogebog “Hverdagsfavoritter” findes der lige ledes en opskrift på pølsehorn. Faktisk findes der over 100 nemme, sunde og hverdagsagtige opskrifter på alt fra morgenmad til madpakkeidéer, aftensmad og søde sager. Hvis I har lyst til at vide lidt mere om bogen, foregår det her. Hvis man skulle have lyst til at støtte mig og bloggen og eje den, kan den købes her.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Når du tager et pølsehorn ud af fryseren til madpakken, hvordan behandler du det så? Frossen i, optøet, optøet og varmet eller noget helt andet?
  Vh Ann

  1. Jeg plejer at have dem i køleskabet pga. pølsen, dog synes jeg godt brødet kan blive lidt tørt så. Så enten giver jeg dem en tur i ovnen eller på risteren inden de spises. Eller (hvis jeg skal have dem med ud af døren) så tager jeg dem bare ud af fryseren når jeg smutter afsted, så tør de langsomt op i tasken.. 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret