Minestronesuppe
Det er så bidende koldt nu, at det eneste jeg har lyst til for tiden er varme retter og lidt for mange kopper kaffe. Derfor ryger der også lidt flere supper ind på menuen end vi normalt får, gerne med masser af fyld og aller helst med et brød til. Jeg er nemlig klart mest til de her ikke blendede supper, hvor der til gengæld er en masse at tygge på i form af grøntsager, evt. lidt kylling og måske også nudler, kartofler eller pasta. Så eftersom vi spiser lidt flere supper, vil jeg også gerne prøve lidt nyt engang i mellem, så man ikke altid kører rundt i den samme slags. Jeg googlede mig derfor lidt frem og fandt nogle supper, jeg endnu ikke selv har lavet. Bl.a. en minestronesuppe, som bare minder mig sindssygt meget om skiferie og hygge. Egentlig er en minestronesuppe jo en vegetarisk grøntsagssuppe, men eftersom kylling er i ret høj kurs hjemme hos os, forsøgte jeg med dette i samt lidt sprøde bacontern til toppen. Det var virkelig glimrende og årsagen til at min kæreste også spiste løs af suppen.
Kyllingen er fra De 5 Gaarde, og er af den fineste kvalitet med masser af saft og smag. Jeg arbejder fast sammen med De 5 Gaarde, og udvikler opskrifter til dem hver måned, de seneste opskrifter jeg har lavet for dem er denne Thai boller i karry og disse kyllingeburgere med rødbedehummus og chilimayo
Jeg serverede suppen sammen med de her sprøde, fedtede og vildt gode oste-snurrer. De er med en chiligouda, persille og en masse citronskal!
Nu til denne her minestronesuppe, den rækker til en ret stor portion, jeg vil sige 6 personer ish. Jeg håber meget I har lyst til at give opskriften et forsøg.
 

Minestronesuppe med kylling

 

 • 400 g kylling (inderfilet)
 • 2 løg (160 g)
 • 1 stort fed hvidløg
 • 3 gulerødder (130 g)
 • 150 g knoldselleri
 • 2 kartofler (150 g)
 • olie til stegning
 • 2 dåser hakket tomat
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 8 dl vand
 • en håndfuld frisk timian og rosmarin
 • 100 g fuldkorns suppepasta
 • smag til med godt med salt og peber

 
Toppings:

 • 100 g bacon
 • friske krydderurter til toppen

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at svitse kyllingen af i lidt olie, ikke så den gennemsteges – men blot så den får lidt varme. Tag det fra og læg det til siden
 2. Skær løg, hvidløg, gulerødder, knoldselleri og kartofler i mindre stykker (jeg foretrækker dog stadig at der er lidt at tygge på)
 3. Steg det i lidt olie ind til det begynder at falde lidt sammen (5 minutters tid)
 4. Kom hakket tomat, tomatpuré, vand og friske krydderurter ved og rør rundt
 5. Tilføj kyllingen og pastaen, og skru lidt ned for varmen (til middelvarme) og lad suppen simre i 15 minutters tid
 6. Smag til med rigeligt salt og peber, og server med sprødtstegt bacon og friske krydderurter

 

Kommentarer

 1. Prøv at ovnbage friske tomater med hvidløg, rød peber, løg og frisk timian. Det giver tometerne en helt anden smag, end de kedelige dåse-tomater.

 2. Mmh, den ser god ud! Kom til at tænke på om jeres dreng vil spise det med de stykker i? Det vil min Noah på 3 år absolut ikke ? Det skal helst være blendet til ukendelighed.

  1. Hej Sarah 🙂
   Naarh, vi har også vores kampe her hjemme 😉 Jeg er sikker på han vil spise kartoflerne, pastaen og bacon og nok også kylling. Selve suppen er også fin. Men løgstykker og andre grøntsager ryger sgu sikkert retur .. hehe

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret