Kålsalat med rødbede og appelsinVi har en kantine på akupunkturskolen, som faktisk laver glimrende mad. Vi er kun i skole et par gange om måneden, og derfor giver jeg også mig selv lov til at købe mad dernede, når det nu er. Jeg er flere gange blevet inspireret til retter, jeg vil lave til bloggen her, f.eks. denne kålsalat. Den var nemlig en del af deres salatbar forleden, og den var vildt lækker, så jeg har forsøgt at genskabe den her. Jeg lavede en vildt simpel udgave, men man kunne også smide granatæblekerner, feta eller soyamandler her i, det ville absolut gøre salaten endnu bedre. Soyamandler er blot mandler man bager i 10 minutters tid i ovnen, tager dem ud, vender dem i soya og fjerner dem fra væsken så de kan tørre.
Salaten her giver en stor portion (nok til 4, som et tilbehør til maden). F.eks. kunne I spise den sammen med falafler og en ærtedip. Jeg brugte økologiske grøntsager, så man slipper for at skrælle det (jeg skyller det grundigt og bruger det blot med skrald på)
Bon appetit..
 

Kålsalat med rødbeder og appelsin

 

 • 100 g grønkål
 • 150 g rødkål
 • 100 g rødbede (jeg brugte en enkelt)
 • 100 g gulerødder (2 mellemstore)
 • 1 appelsin
 • 3 spsk. olie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. honning
 • lidt salt og peber
 • evt. 1/2 granatæble
 • evt. feta og soyamandler

 

 1. Rengør grøntsagerne og snit først kålen fint
 2. Skær rødbeder og gulerødder i så tynde skiver som muligt
 3. Skær appelsinen i små stykker (brug gerne alt saften herfra til salaten)
 4. Bland olie, citronsaft, honning, salt og peber sammen i en skål og vend salaten rundt her i (masser gerne grønkål godt rundt i olien)
 5. Hvis du ønsker, top med granatæbler og fetaKommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret