Pitabrød med köfte, haydari og grønt

pitabrød
pitabrød
pitabrød
I anledningen af Noahs 2 års fødselsdag, havde vi min familie på besøg til aftensmad forleden. Menuen stod på de her pitabrød med alt muligt forskelligt fyld. Jeg er nemlig temmelig fan af saml-selv-mad, sådan noget hvor ens gæster kan sammensætte det lige som de vil have det.
Fyldet i vores pita
Af dip var der en haydari (bagt peberfrugt- og fetacreme) og en persille-hvidløgsdip. Af grønt indhold var der fintsnittet rødkål vendt i lidt olie, citronsaft og salt og peber, ellers majs, sylterede rødløg og agurk. Af kød var der lidt krydret kyllingebryst i mindre stykker, köfte (tyrkiske oksekødskugler) og så ellers falafler.
Brødene blev i første runde ikke helt tilfredsstillende (måske I så med på min instagram, hvor jeg delte nogle story´s herpå?). De blev mere bare som almindelige boller, store og luftige – ganske gode, men bare ikke som pitaer. Så dem forsøgte jeg mig med dagen efter igen, denne gang blev de noget mere flade og lignede umiddelbart mere pitaer – men de er dog stadig lidt bolle-agtige, og knap så hule som jeg havde tænkt. Men altså, de smager virkelig godt, de er fedtede og sprøde, men samtidig luftige. Så helt skidt var de heller ikke, og jeg deler selvfølgelig opskriften her. Jeg lover at vende tilbage, hvis (og når) jeg finder den perfekte opskrift.
Den ene dip, haydarien har jeg fra Stinnas blog. Dog brugte jeg både 1 rød og 1 gul peberfrugt, og så havde jeg ikke nok fetaost. Så jeg brugte kun 150 g, – lige i underkanten, havde jeg haft 100 g mere var den lige i øjet ;o)
 

Pitabrød (omkring 12 stk.)

 

 • 5 dl lunken vand
 • 1 dl surmælksprodukt
 • 2 spsk. olie
 • 50 g gær
 • 2 ts. salt
 • 1 spsk. honning
 • 800 g sigtet speltmel (grahamsmel eller hvedemel kan også sagtens bruges)

 
Efterfølgende: 

 • 1 dl polenta (majsgryn) som drys
 • 1/2 dl olie

 

 1. Kom vand, yoghurt, olie, gær, salt og honning i en skål (jeg brugte en røremaskine) og rør til gæren er opløst
 2. Tilsæt melet og rør i 10 minutters tid under fuld omdrejning
 3. Kom et viskestykke over skålen og lad den stå på køkkenbordet i 1,5 time
 4. Tænd ovnen på 250 grader
 5. Drys polenta ud på bordet og hæld dejen ud her på
 6. Del dejen i 12 lige store dele, rul dem runde og pres dem herefter flade
 7. Pensl med olie og drys mere lidt ekstra polenta
 8. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem 12-15 minutter i den meget varme ovn

Pitabrød
Pitabrød
pitabrød
 

Persille-lime-hvidløgs dip (en skål til 4-6 pitaer)

 

 • 3 dl skyr
 • 1 god håndfuld persille
 • saft fra 1/4 lime
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1/2 tsk. salt og lidt peber

 

 1. Kom skyr i en skål
 2. Hak persillen og kom ved, sammen med saften fra lime
 3. Riv hvidløg og kom ved og smag til med salt og peber

 
Hvis du ønsker opskriften på köfte (de tyrkiske oksekugler), har jeg lavet et indlæg lige her! 

pitabrød
 

Kommentarer

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret