Ærtedip med mandler og parmesanForleden delte jeg en opskrift på et foccaciabrød, jeg bagte i anledningen af min søsters studenterfest. Som dip til brødet fik vi denne ærtedip. Jeg fik bare ikke nogle billeder af dippen på selve dagen, men den blev så god at jeg bliver nødt til at dele den med jer her også. Så nu har jeg lavet den igen, for at få den præcise opskrift og et par billeder.
Dippen er med ærter, parmesanost, mandler, citron og hvidløg. Den er frisk, cremet, fed og crunchy på én gang, og jeg er ret så vild med den.
Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af, den passer i øvrigt super godt sammen med det før omtalte foccaciabrød
Mængden på dippen rækker til ca. 4 personer.

Ærtedip med mandler og parmesanost

 

 • 150 g ærter (jeg brugte dem på frost)
 • 50 g mandler
 • 3 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. salt og et drys peber
 • 1 fed hvidløg
 • 40 g parmesanost
 • 2 dl creme fraiche

 

 1. Start med at koge noget vand og kom ærterne i en skål
 2. Hæld det kogende vand over ærterne og lad dem ligge i 30-40 sekunder
 3. Kom ærterne i en blender, minihakker eller foodprocessor sammen med resterende ingredienser
 4. Blend og server evt med en smule chiliflager som pynt.Kommentarer

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret