10 skønne og snaskede simreretter


Nogle af de retter vi spiser ret ofte her hjemme er sådan noget mad her, skønne snaskede gryderetter med masser af grønt, en form for kød eller kylling og en lækker cremet sauce. Måske serveret til grove ris, eller med lidt hjemmebagt brød til.
 

5 rigtig gode grunde til at spise skønne simreretter

 

 1. Det er super nemt – de kan ofte bare stå og passe sig selv!
 2. Det er ofte ganske børnevenligt (og husbandvenligt), – så mad som giver mig pluspoint herhjemme
 3. Det er vildt god restemad, simremad som dette bliver absolut ikke ringere dagen efter
 4. Det er vildt god frysemad, nemt at komme i nogle bøtter og blot varme op en anden god gang
 5. En sidste ting.. (Nu snakker jeg lidt traditionel kinesisk medicin, – og hvis det ikke interesserer dig, scroller du selvfølgelig bare ned til retterne, men hvis du alligevel synes det er en smule interessant, så kommer jeg lige med en bonusinfo om hvorfor maven elsker det her mad) Vores maver elsker det her varme og tilberedte mad, så skal de nemlig ikke selv arbejde så hårdt for at transformere maden. Rå mad, (som f.eks. rå salater) kræver enormt meget energi at fordøje og bearbejde, hvorfor vi nemt kommer i underskud på miltens yang (oh yes) – den type energi der skal bevæge, transformere og bearbejde processer i kroppen! Så når vi er i underskud af denne type energi, kan tingene godt gå en smule i stå, og man oplever måske oppustet mave, fugt og slim i kroppen. Ud over at maven elsker sammenkogte retter og hader rå mad, afskyr den også tørhed og elsker fugt, så “vådt” mad, som dette – I ved, sådan noget snasket mad, det er maven vild med. Får den kke væske nok, skabes tørhed – dette ses bl.a. ved at man får forstoppelse. Maven kan heller ikke lide at blive for varm, det bliver den ved meget krydret mad eller medicin og alkohol. Så hvis du virkelig vil gøre din mave glad, så skal man gå efter de her tilberedte og snaskede gryderetter, som ikke er alt for stærke.

Nå, nu røg jeg lige ud af et helt andet spor ;o) Tilbage igen.. I får her 10 skønne simreretter, alle er i en lidt sundere version
 

10 lækre simreretter

 

 1. Vietnamesisk suppe med kylling
 2. Oksekød og grønt i cremet flødesauce
 3. Boller i karry
 4. Mulligatawny (indisk simremad)
 5. Indisk dahl med kylling
 6. Pasta med kylling, soltørret tomat og godt med hvidløg
 7. Mexicansk pas dig selv mad
 8. Kylling og grønt i paprikaflødesauce
 9. Gullashsuppe med masser af fyld
 10. Kylling og kål i krydret pikantostsauce

Kommentarer

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret