Spaghetti med kødboller og tomatsauce

DSC01145

DSC01157

DSC01114

Skærmbillede 2017-04-11 kl. 21.32.25

Har du mon fået hentet det fine GRATIS føtex FOR DE SMÅ magasin? Jeg har udviklet opskrifter til bladet, hvilket jeg fortæller lidt om i indlægget her. Har du ikke set magasinet, kan du hente det i føtex eller så gå ind og lure lige her. Ellers vil jeg lige kort præsentere hvad bladet indeholder. Det er et virkelig fint magasin, der henvender sig til smørbørnsforældre. Indholdet går f.eks. på putning af de små, barnets sprog, mad til de små – hvordan man kan undgå kræsenhed, og hvordan man går fra mos til fast føde. Der er også ret meget fokus på sommeren, nu hvor den er over os. Omkring solcreme og hvordan man passer på sit barn i solen. Generelt en masse relevante emner, så jeg vil virkelig anbefale jer med små børn at snuppe et blad i nærmeste føtex.

Idag deler jeg en af opskrifterne med jer her på stedet, nemlig en lynhurtig omgang kødboller i tomatsauce med frisk pasta og parmesan. Retten tager ca. 20 minutter at bikse sammen, den smager virkelig skønt og så er det virkelig nemt. En ret som jeg tror og håber dine børn også vil kunne lide.

Temaet for opskrifterne i bladet er netop hurtige og nemme, børnevenlige retter. Retter som passer til en travl familie med småbørn. Her giver jeg en helt basis variant af retten, men du kan sagtens justere lidt hist og her. F.eks. kunne man lave kuglerne af hakket kyllingekød frem for oksekød, man kan tilføje flere grønstager eller flere krydderier. Man kunne også give den et lille sundhedsnøk ved at bruge squashpasta (strimlet squash) frem for almindelig pasta. Til de helt små børn kan kødbollerne moses sammen med saucen og evt. kartoffelmos

Retten svarer til 4 personer (2 voksne og 2 børn)
 

Kødboller i tomatsauce med frisk pasta

 
Kødboller

 • 1 pakke hakket oksekød
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk. salt og 1/2 tsk. peber
 • olie til stegning

 
Tomatsauce:

 • 1 dåse hakket tomat
 • en håndfuld hakkede soltørret tomat (dem på glas i olie)
 • 2 tsk. salt og et skud peber
 • 1 spsk. tørret oregano
 • 1 spsk. tørret timian
 • 6 store friske tomater
 • 2 fed hvidløg

 
Serveres med frisk pasta, friskhøvlet parmesanost og frisk basilikum
 

 1. Kom oksekød i en skål og hak løg og hvidløg og kom ved, sammen med salt og peber
 2. Pres farsen sammen og kom lidt olie på en pande, form en masse små oksekugler og steg dem i olien et par minutter, til de har taget farve på alle sider
 3. Hæld hakket tomat og soltørret tomat på ved kødbollerne og kom krydderierne ved
 4. Hak hvidløg og friske tomater og kom ved, lad det hele simre i 5 minutter imens den friske pasta koges

 

DSC01124

DSC01128

DSC01142

DSC09195

Kødboller og tomatsauce

velbekomme

// I kan se mere om Føtex for de små lige her

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret