Foccaciabrød med oliven og rosmarin

foccaciabrød
foccacia

Foccaciabrød med frisk romarin og oliven

 

Foccaciabrød er et rigtig fest-brød, som i – det perfekte brød til festlige lejligheder. Hvis man f.eks. skal lave en masse mad til en buffet. Jeg bagte dette lækre foccaciabrød til min søsters studenterfest for nogle uger siden, for ikke at sige ret mange af de her brød. Vi fik nemlig huset fuld af mennesker, og jeg stod for al maden, dog med hjælp fra min fantastiske mor og mormor. Jeg elsker at lave mad med de to, især min mormor, for hun er en tornado i opvasken. Hun elsker at gøre rent og rydde op og hader at lave mad. Så fordelingen er rimelig tydelig når vi arbejder sammen og jeg er vild med det.

foccaciabrød
Nå, men indlægget skulle egentlig ikke handle om min helt særlig mormor, men om dette næsten lige så fantastiske foccaciabrød. Det blev fedtet og snasket, præcis som et foccaciabrød skal være. Jeg har kommet oliven og rosmarin på dette. På nogle af de andre brød jeg bagte, kom jeg cherrytomater på toppen og andre fik fetaost. Kom du blot det fyld hen over du bedst kan lide.

Brødet kan sagtens fryses. Så lav du blot en ordentlig portion, og frys det ned. På den måde kan du altid tage det op, hvis du skulle få gæster og gerne bil servere lidt brød til maden. Det kunne f.eks. være som en starter med lidt dips og tapenader til. Jeg foreslår denne ærte dip med mandler og parmesan eller hvad med en tomat-mangosalsa.

Her er nok til en bradepande som denne, ca. 24 stykker.

Opskrift

 • 30 g gær
 • 1 spsk. salt
 • 1 tsk. honning
 • 7 dl lunken vand
 • 600 g hvedemel
 • 400 g grahamsmel
 • 100 g fetaost eller salatost (jeg bruger puck ost)
 • 2/3 dl olivenolie
 • flagesalt, frisk rosmarin og oliven til toppen

 

 1. Kom gær, salt, honning og vand i en skål og rør til gæren er opløst
 2. Kom melet i og rør så længe du overhovedet orker, jeg brugte en røremaskine, så jeg selv slap for at puste og stønne. Jeg skruede bare godt op for omdrejningerne og gav dejen 10 minutters tid.
 3. Hvis du ønsker fetaost i din dej, kan du smuldre det i når dejen er rørt på maskinen, og lige vende det forsigtigt rundt.
 4. Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i halvanden times tid
 5. Tænd ovnen for 225 grader (varmluft)
 6. Kom dejen ned i en form beklædt med bagepapir, eller på en bageplade. Pres den forsigtigt ud, så dejen dækker hele pladen.
 7. Hæld olien over brødet, så den er godt dækket til.
 8. Drys med flagesalt og kom evt. nogle oliven og rosmarin på.
 9. Når ovnen er helt varm, kommes brødet ind (jeg stilte det i midten af ovnen)
 10. Bag brødet i 20 minutters tid. Hold øje, måske dit brød skal have lidt længere tid – ovne er ret forskellige.

Følg meget gerne med på min Instagram:

Hvis du ikke allerede følger med ovre på min Instagram, er du selvfølgelig super velkommen til at lure med på min hverdag, – her deler jeg også en masse mad ;o)

Kommentarer

  1. Åhh jeg ved det faktisk ikke præcis, det er min mors jeg bagte det i. Men et gæt ville være 20*25 cm eller sådan 🙂

 1. Tror du brødet er godt, selvom jeg fryser det ned? Tænker man evt kunne lade være med at bage det helt færdig og så fryse det ned..

  1. Hej Louise.
   Ja det tror jeg helt sikkert sagtens, og ganske god idé ikke at bage det helt færdigt. Så tror jeg nemlig du kan undgå at det bliver tørt, når du varmer det igen 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret