Æggekage med broccoli, cherrytomater og cheddarost

DSC09873

DSC09941

DSC01029

Skærmbillede 2017-04-11 kl. 21.32.25

Jeg har tidligere delt lidt info omkring føtex FOR DE SMÅ magasinet, som jeg har produceret opskrifter til for føtex. Magasinet henvender sig til småbørnsforældre og kan hentes GRATIS i føtex eller tjekkes ud på nettet lige her. Hvis I ikke allerede har været forbi føtex efter et magasin, kan jeg kun anbefale jer at komme af sted – da magasinet indeholder masser af god og nyttig læsning, hvis man har små børn. Og ikke mindst hvis man skal på ferie med sit lille barn. Magasinet indeholder nemlig gode tips til at opholde sig i solen med de små – herunder tips til solcreme og  hvordan, man bedst beskytter de smås sarte hud mod solen. Derudover indeholder magasinet masser af gode råd, tips og ideer til en hverdag med små børn i huset – lige fra råd omkring putning, gode spisevaner og at styrke de smås motorik til lækkert grej i pusletasken, sjove sange og fagtelege. Et magasin som jeg er ret stolt af at være en del af.

I sidste uge delte jeg en af mine opskrifter fra magasinet med jer, nemlig en pastaret med tomatsauce og oksekødskugler, og i dag er det en æggekage, jeg vil vise jer. Den er lige som de øvrige 3 opskrifter i magasinet super nem og hurtig at bikse sammen – og meget børnevenlig. Jeg er sikker på det glider ned, især hvis de små må få lidt pesto eller ketchup på ;o)

Æggekagen er en vegetar udgave, men man kan jo sagtens spise den med lidt sprød bacon på toppen. Den er med porre, broccoli, peberfrugt og cherrytomater, og så er der godt med cheddarost i den. Det synes jeg nemlig giver en lækker cremet smag og konsistens.

Æggekagen kan også bages i ovnen, i så fald brug blot et ovnfast fad. Den skal have omkring 25 minutter ved 175 grader. Så vil jeg lige tippe om at en salsa også er virkelig lækkert til æggekagen, frem for pesto. Hvis du har lyst til at give dig i kast med sådan én, har jeg en opskrift lige her. Det sidste tip kunne være at tilsætte soltørret tomat til æggekagen, det giver også et lækkert touch.

Jeg håber I har lyst til at give den et forsøg, – jeg har nemlig også delt en lille video her under, som viser hvordan den laves.

Æggekage med broccoli, cherrytomater og cheddarost

 

 • 1 stor porre
 • 1 peberfrugt
 • ¼ broccoli
 • 10 cherrytomater
 • 6 æg
 • 1 dl madlavningsfløde
 • 100 g revet ost
 • Salt og peber efter smag
 • Olie til stegning

Toppes med purløg og serveres med rugbrød, princip basilikumspesto og grøntsagsstave

 1. Snit porre, peberfrugt og broccoli i mindre stykker
 2. Rør æg, madlavningsfløde, revet ost og salt og peber sammen i en skål
 3. Kom lidt olie på en pande og svits grøntsagerne af herpå i 5 minutter
 4. Skru komfuret ned til svag-middel varme og hæld æggemassen over
 5. Kom de hele cherrytomater rundt omkring på æggekagen og lad den stå og trække i 20 minutters tid
 6. Når æggekagen har sat sig, vendes den. Dette gøres lettest med en tallerken, læg tallerknen oven på og vend panden rundt, så æggekagen kommer over på tallerknen. Derefter kan æggekagen listes tilbage på panden.
 7. Giv den 5 minutter mere på denne side
 8. Server med purløg, lidt princip pesto, rugbrød og grøntsagsstave


DSC01007
DSC01021
DSC01037
DSC01083
velbekomme

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret