Pizza med parmaskinke, ruccola, avocado og pesto

DSC08893
DSC08896
Uhh jeg er altså svært begejstret for sådan en hjemmelavet pizza, især når den er bagt på bagesten og dejen er rør på røremaskine. Det giver virkelig en lækker sprød og tynd bundt. Pizzasaucen må gerne være lidt krydret og smage godt af hvidløg (hvis du spørger mig), og så er jeg til virkelig dårlig til at begrænse mig ift. fyld – hvorfor mine pizzaer har tendens til at være så proppet at man ikke aner om der rent faktisk findes en bund under.
Men det gør der, en god én af slagsen. Fyldet her byder som sagt på lidt af hvert, noget parmaskinke, peberfrugt og oliven, toppet med frisk ruccola, avocado og pinjekerner og klatter af basilikumspesto. Faktisk har min kæreste haft en finger med i spillet her og tilføjet lidt ekstra kød, men det vil jeg mene man dog ikke behøver ;o)
Opskriften rækker til 2 pizzaer hvad angår bund og tomatsauce
 

Pizza med parmaskinke, ruccola, avocado og pesto

 
Bund: 

 • 1 tsk. salt
 • 3 dl lunken vand
 • 10 g gær
 • 2 spsk. olie
 • 3,5 dl hvedemel
 • 3,5 dl grahams- eller speltmel

 

 1. Kom ingredienserne i en røremaskine og lad dejen ælte i 10 minutters tid (er du ikke den heldige ejer af en røremaskine, opløses gær blot i vandet og resterende tilsættes – ælt så lang tid du orker)
 2. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer (jeg lod den hæve i 1,5 time)
 3. Rul dejen ud som flad som muligt i lidt ekstra mel

 
Tomatsauce: 

 • 3 fed hvidløg
 • olie til stegning
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 spsk. oregano
 • 1 tsk. salt og peber

 

 1. Riv hvidløg og svits det af i en gryde med lidt olie
 2. Tilsæt den hakkede tomat, oregano og salt og peber

 
Fyld: (svarer til én pizza, så kan I jo komme noget andet fyld på den anden pizza)

 • 100 g revet ost
 • 1 pakke parmaskinke
 • 1 peberfrugt
 • 1 løg
 • en håndfuld frisk ruccola
 • 1 avocado
 • 2 spsk pinjekerner
 • evt. lidt basilikumspesto

 

 1. Kom først tomatsaucen ud på din pizzabund
 2. Kom osten hen over
 3. Kom parmaskinken på
 4. Skær peberfrugt og løg i ringe og kom på
 5. Bag pizzaen i ovnen, jeg plejer at skrue ovnen op på 250 grader og lade en pizzasten varme derinde i en times tid, når så pizzaen kommes ind i ovnen, skal den kun have 7-8 minutter. Hvis du ikke har en pizzasten, så prøv alligevel at skrue op for fuld varme og lad ovnen blive helt varm inden du smider din pizza ind. På den måde skal den nok have omkring 20 minutter
 6. Når pizzaen kommer ud, kan den toppes med ruccola, avcado, (ristede) pinjkerner og pesto

DSC08888
DSC08869
DSC08895
På billedet med tilbehøret ses nogle soltørrede tomater, de røg over på en anden pizza, hvis du undrer dig lidt over hvor de mon er på billedet med pizzaen. Dog er soltørret tomat på en pizza altid en god ide :o)
velbekomme

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Jeg har (endnu) ikke en pizzasten. Istedet lod jeg bagepladerne blive i ovnen mens ovnen blev varm og flyttede pizzaerne over på varme plade da de var klar til at komme i ovnen. Det fungerede helt fint, de blev super sprøde og lækre og bagt på samme antal minutter som du forslår i opskriften.
  Tak for en dejlig opskrift 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret