Mine 8 yndlingssalater

Skærmbillede 2017-06-15 kl. 08.59.46
Skærmbillede 2017-06-15 kl. 08.59.59
Det er nok ikke nogen nyhed at jeg er vild med salater, men det er ikke helt lige gyldigt hvordan man laver en salat. Den kan virkelig også være sørgelig og slatten, sådan én – og det er lidt en skam, når man sagtens kan få salater til at smage af en masse, til at mætte, være både salte, søde, snaskede og sprøde. Jeg har samlet mine 8 favoritter her, jeg håber du kan bruge et par af dem 🙂
Alle salaterne ville passe perfekt til kylling (f.eks. kyllingespyd, kyllingedeller eller kylling i ovn), fisk (f.eks. fiskedeller, tundeller eller laks) eller til falafler (dem har jeg også en opskrift på her)
 

 Mine 8 salat favoritter

 

 1. Grønkålssalat med bagte gulerødder og tahindressing
  • Denne salat er nok min absolutte favorit, jeg varierer ofte dressingen ved nogle gange blot at lave en olie-hooning-citron-salt dressing, andre gange kommer jeg en marokkansk dressing i, og så sent som i går tilsatte jeg kanel og spidskommen til dressingen. Det jeg elsker ved denne salat er de bagte gulerødder, som er søde, fedtede og salte og derfor helt perfekte med den lidt mere grove og sunde grønkål. Granatæblerne er friske og kernerne er sprøde, jeg synes det er tæt på det perfekte ;o)
 2. Cæsarsalat
  • Denne salat er jeg vil med pga. flere ting, dressingen – selvom det er yderst mærkeligt at man skal komme sardiner i en dressing, så fungerer det og jeg er tosset med smagen. Croutonerne, fedtede, salte og sprøde (uhm), kylling og tomaterne synes jeg løfter salaten til det lidt mere friske.
 3. Den græske salat
  • Faktisk ikke en salat jeg laver vildt tit, hvilket lidt er en skam, for den sender mig altså direkte ned i lune sommeraftener syd på, – den smager for mig af ferie og hygge. Det er nok mest det tørrede oregano som for mig lige gør det sidste i denne salat.
 4. Spidskålssalat med frisk dild og soyamandler
  • Denne salat er omvendt den jeg har lavet allerflest gange uden sammenligning. Den er så nem, altså virkelig nem! Ingenting skal bages eller pilles, på 3 minutter står salaten klar. Den er frisk og så passer den enormt godt som tilbehør til rigtig mange andre retter.
 5. Grønkålssalat med bagte gulerødder og marokkansk dressing
  • Denne her salat minder rigtig meget om salat nummer 1, det er mest dressingen som skiller sig ud her. Den er jeg til gengæld også virkelig fan af, den er nemlig varm, krydret og ret spændende i sin smag. Det er som om man kan smage mere og mere forskelligt, jo flere bidder man tager. Det lyder måske lidt skørt, men så må du lige prøve den selv ;o)
 6. Salat med hvidløgsbagte tomater
  • Det jeg elsker ved denne salat er de bagte tomater, jeg ELSKER hvidløg og der er ikke sparret på skidtet her. En simpel og alligevel interessant salat.
 7. Gulerodssalat med kaneldressing
  • Denne her salat (eller noget lignende) blev jeg introduceret til på en ferie engang, det er slet ikke en kombination jeg selv havde gættet var lækker, inden jeg smagte det. Det lyder nemlig lidt specielt med så sød en salat: kanel, vanilje, dadler. Faktisk var der en af jer læsere som skrev kommentaren forleden: Det smager så lækkert! Tænk at en salat kan smage som syndige gulerodsmuffins med creamcheesefrosting, mums... Og jeg kunne ikke være mere enig.
 8. Blomkålssalat med æble og nødder
  • Den sidste jeg har valgt ud til jer er denne blomkålssalat, som er cirka lige så nem som spidskålssalaten. Der skal meget få ting i den, og så mætter den rigtig godt. Den er vendt i en skyr-dressing, så den er cremet og syrlig og så har den friske søde æbler ved og sprøde salte nødder.

velbekomme

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret