Kanelsneglekage

Kanelsneglekage
Kanelsneglekage
Kanelsneglekage

Jeg lavede egentlig denne mega lækre kanelsneglekage for lidt tid siden, hvis man er den helt opmærksomme instagramfølger, lurede I det måske på min snapchat derinde? ;o) Jeg har bare desværre ikke haft tid til at dele den før nu. Men nu skal det altså ske, for den er bare super lækker.
Jeg så nogle billeder på instagram hos både Anna-Mad og Maria Vestergaard, to dejlige bloggerdamer, som begge havde prøvet sådan en kanelsneglekage. Det så så fristende ud, at jeg selv lige måtte i gang.
Det er jo egentlig blot en masse kanelsnegle man samler i en form. Fordelen ved dette er bare at de holder sig mere bløde og saftige, så de ikke bliver lige så hurtigt tørre. Desuden bevarer man det kanelsnask der noget bedre, da det bliver inde i formen :o)
Det smør jeg har brugt i mine kanelsnegle, har jeg selv kværnet, hvilket er ekstremt nemt. Det har jeg en opskrift på lige her.
Jeg vil helt vildt meget anbefale at give sig i kast med denne kanelsneglekage, du vil ikke fortryde det ;o)

Kanelsneglekage:

 

Dejen: 
 • 15 g gær
 • 2 dl lunken vand
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 tsk. honning
 • 3 spsk. smør (den hjemmelavede)
 • 175 g hvedemel
 • 175 g speltmel

 

Fyld:
 • 100 g smør (den hjemmelavede)
 • 125 g bløde dadler
 • 1,5-2 spsk. kanel
 • 2 spsk. honning

 

 1. Kom alle ingredienser til dejen i en røremaskine og kør dejen rundt på den ved fuld omdrejning i 10 minutter
 2. Imens laves fyldet ved at fjerne stenene fra dadlerne og mose dem med en gaffel
 3. Bland dadlerne med smør, kanel og honning
 4. Stil dejen til hævning på køkkenbordet under et klæde i 2 timer
 5. Rul dejen ud i en firkant (så tynd som muligt), smør dem med fyldet
 6. Rul dejen sammen, så det danner en pølse og skær skiver heraf på ca. 2 cm tykkelse
 7. Læg sneglene ned i en springform, med en lille smule mellemrum mellem hver snegl
 8. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter ind til den er sprød og bagt

Kanelsneglekage
Kanelsneglekage
velbekomme

Kommentarer

 1. Hej. Kan man smage, at fyldet er lavet af dadler? Jeg er nemlig ikke sikker på, mine gæster vil synes om det, men jeg synes, det er lækkert med et lidt sundere alternativ blandt alt det usunde

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret