Interview med mig ovre på myprotein.dk – om sundhed og balance

håndstand
Jeg er blevet interviewet lidt omkring mit syn på sundhed, og vejen til en balanceret tilværelse samt lidt omkring mit arbejde som selvstændig. Det hele kan læses ovre på myprotein.dk, og jeg synes faktisk det er blevet et rigtig fint og ærligt interview. Jeg synes emnet er vildt relevant og jeg håber I har lyst til at læse med på det.
Jeg har ikke altid haft et så afslappet forhold til sundhed, min egen krop, kalorier og den slags. Tidligere har det været et emne som fyldte enormt meget i mit hoved, måske du har det lige sådan? Det er virkelig anstrengende at skulle tælle kalorier i hovedet, overveje hvornår man “må” spise igen, hvor meget man skal løbe for at forbrænde maden osv.
Nedenstående er plukket ud fra interviewet: 
 

Julie Bruun – Når arbejdet er en hobby

28-årige Julie Bruun lever af at blogge om mad og træning. Hun er uddannet fysioterapeut, og arbejder i dag som selvstændig med personlig træning, kostvejledning og fysioterapi. Hun underviser på almindelige styrkehold, er i færd med at uddanne sig til akupunktør, og så har hun i slutningen af april i år udgivet sin første kogebog med egne opskrifter på sund mad. Hun har travlt! Men hun nyder at have travlt – og med hjælp fra et hav af regneark og to-do lister, formår hun at undgå at blive overrumplet af de mange deadlines og projekter, der kendetegner hendes hverdag. Julie Bruuns blog bugner af opskrifter, træningsvideoer og madplaner, samt gode råd og fif til at komme helskindet gennem hverdagen som småbørnsforældre.
»Jeg har et meget fleksibelt arbejde. Jeg kan f.eks. vælge at lægge det fra mig, og hente min søn tidligt fra vuggestue – og så først finde computeren frem om aftenen igen, når han sover. Det meste af det, jeg laver – træning og madlavning -, er jo lige så meget min hobby, som mit arbejde. Det sker tit, at jeg fotograferer den aftensmad, jeg har lavet til familien for så at skrive et indlæg og lægge opskrifter på bloggen dagen efter. Det hele går op i en højere enhed,« siger Julie Bruun og tilføjer, at det er vigtigt for hende, at bloggen afspejler, at det er lysten, der driver værket.
ta

Vejen til en balanceret tilværelse

For Julie Bruun er lyst et vigtigt ord. Hun mener ikke, at vejen til et sundt og lykkeligt liv går via strenge kostprincipper og forbud.
»For mig er det at være sund et spørgsmål om at være i balance, både i krop og sind. Min tese er, at den balance ikke er til stede, hvis du er meget overvægtig, ikke træner og lever af junkfood, men den er bestemt heller ikke til stede, hvis du hele tiden fokuserer på at tabe dig i vægt, og tæller kalorier fra morgen til aften,« siger Julie Bruun.
Personligt opnår hun følelsen af at være i balance ved at bevæge sig hver dag. Det er ikke nødvendigvis hård styrketræning eller løb, det kan lige så vel være en halv times tumlen med sønnen på stuegulvet. Og så er bunkevis af grøntsager, masser af vand og nattesøvn vigtige elementer i hendes tilværelse.
twix

Der skal være plads til kage

»Der er ingenting i mit liv, der er forbudt. Der er plads til både kage og brød. Jeg kunne aldrig finde på at takke nej til noget, jeg har lyst til, fordi det ikke er sundt. Det ville hæmme mig. Af samme grund oplyser jeg ikke, hvor mange kalorier, der er i de retter, jeg lægger ud. Det er en sundhedsblog – ikke en slankeblog « siger Julie Bruun og fortsætter:
»Det at leve sundt kan virke uoverskueligt for mange, fordi det bliver fanatisk. Jeg tror, at det gælder om at bryde det ned i mindre bidder. Start med at træne 20 min. på stuegulvet sammen med ungerne to gange om ugen, hvis det er det, der kan lade sig gøre. Det er vigtigt at sætte realistiske mål – ellers knækker du halsen, inden du er kommet i gang.«
Ifølge Julie Bruun er planlægning desuden alfa og omega i en sund hverdag: Det er så let at falde i croissant-fælden, hvis køleskabet er tomt mandag morgen. »Brug søndagen på at lave en mysli, der holder hele næste uge og fyld køleskabet op med grøntsager. I stedet for at spørge dig selv, om du skal træne, så spørg dig selv, hvornår du skal træne og noter tidspunkterne i din kalender. Allier dig evt. med en veninde eller køb noget nyt, lækkert træningstøj for at motivere dig selv. Det virker,« siger Julie Bruun.
Se gerne hele interviewet her.

Kommentarer

  1. Virkelig godt interview og hvor kan din motivation og arbejdesglæde kun smitte af. ?? Jeg har selv lige skrevet et indlæg om at huske og nyde de små øjeblikke i hverdagen, som for mig også er lig med sundhed. Og om nogen, formår du at nyde og samtidig have det SÅ godt med det. ? Det er så fedt! Du er virkelig til stor inspiration!??

    1. Søde dejlige Lykke! Tusinde tak. Du er selv inspirerende og fyldt med skøn energi og godt humør 😀 Skal vi snart ses igen?

  2. Man bliver glad i låget af sådan et interview. Tak, Julie, fordi du beskriver balance og sundhed helt perfekt 🙂

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret