Indisk dahl med kylling

Indisk dahl
dahl
Indisk dahl

Indisk dahl med kylling

 

Indisk dahl er en lækker krydret og smagfuld ret, som er nem at lave. En indisk dahl er oprindelig en vegetarisk ret, men i versionen her er der tilsat lidt kylling. Kyllingen er trukket fra hinanden, efter den er kogt, hvilket giver en virkelig god konsistens til retten. Jeg elsker smagen af en dahl, men jeg kan godt nogle gange mangle lidt at tygge på, da konsistensen er den samme hele retten igennem. Kyllingen gør netop forskellen her, så der er lidt mere tekstur i retten.

Jeg er generelt ret begejstret for den indiske køkken og har lavet en masse andre opskrifter herfra, som kan findes lige her. Krydderierne i kombination med hakket tomat og kokosmælk giver en virkelig lækker smag. Linserne får så lov til at ligge og hygge sig her i og bliver til en virkelig skøn grød.

Indisk dahl er virkelig nemt at lave, det kræver ikke meget andet end lidt tid hvor det blot ligger og simrer. Det kan med fordel laves i en stor portion, som du fylder fryseren op med. Så er der nem og hurtig hverdagsmad til en anden god gang.

Du kan servere grove ris til en indisk dahl, eller hurtige pandebrød eller kartoffelmos. I opskriften her har jeg lavet en kartoffelmos, men hvor kartoflerne er skiftet ud med søde kartofler, og så er der serveret lidt cremefraiche og snittet forårsløg til. Som toppings kan du ud over det på billedet bruge frisk æble, sprøde salte peanuts eller friske krydderurter.

Indisk dahl med kylling

Opskrift til 4-6 personer

Indisk dahl er en lækker krydret og smagfuld ret, som er nem at lave. En indisk dahl er oprindelig en vegetarisk ret, men i versionen her er der tilsat lidt kylling. Kyllingen er trukket fra hinanden, efter den er kogt, hvilket giver en virkelig god konsistens til retten. Jeg elsker smagen af en dahl, men jeg kan godt nogle gange mangle lidt at tygge på, da konsistensen er den samme hele retten igennem. Kyllingen gør netop forskellen her, så der er lidt mere tekstur i retten.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

45 min.

Ingredienser

 • 2-3 gulerødder
 • 2-3 skalotteløg
 • 3 fed hvidløg
 • 2*3 cm frisk ingefær (målt uden skræl)
 • 1 æble
 • 1/2 rød chili
 • 3 spsk. olie til stegning
 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 1 tsk salt + lidt peber
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 dl vand
 • 1,5 dl røde linser (målt i tørvægt)
 • 450 g kyllingebryst

Sådan gør du

 1. Hak grøntsagerne fint, eller kom dem i en minihakker eller foodprocessor
 2. Kom lidt olie i en wok og rist grøntsagerne og krydderierne af her i
 3. Kom hakket tomat, kokosmælk og vand i og rør rundt, skru ned til middelvarme
 4. Kom nu linser og hele kyllingebryst i, så væsken dækker og læg et låg på
 5. Lad det hele simre i en lille halv times tid
 6. Træk nu kyllingen fra hinanden med to gafler og giv det hele 5 minutter mere

Bedøm denne ret

Indisk dahl

Hvis retten er for krydret til mindre børn, kan man jo justere lidt på smagsgiverne. Måske der skal lidt mindre ingefær eller chili i retten inden der tages noget fra til børnene. Derefter kan man jo smage sin egen del til med mere smag.

Andre indiske retter

Hvis du er vild med indisk dahl, er du sikkert også vil med denne her ret: indiske simreret med oksekød. Eller hvad med retten Aloo gobi, den er virkelig god og nok en af mine yndlingsretter når det gælder det indiske køkken!
Følg meget gerne med på min Instagramprofil hvis du skulle have lyst. Her deler jeg en masse opskrifter og meget mere mad-inspiration.
 

Kommentarer

  1. Hej Charlotte. Godt du skriver (tak for det) 😀 For opdager da at jeg må have glemt at skrive det på. Jeg har tilføjet det i opskriften nu. Kh. Julie

 1. Davs davs. Lige et hurtigt spørgsmål herfra. Hvorden beholder du den røde farve i retten. Vi har lige prøvet den at lave den, men vi ender dog med en lidt mere lysebrun farve.

  1. Hej Frederik.
   Først rigtig meget undskyld jeg først svarer nu, den har længe vist mig at der er en enkelt kommentar jeg mangler at svare på og har ikke kunnet finde den. Men idag kom den frem – det var din her. Så beklager mange gange mit langsomme respons.
   Men ja det er da et godt spørgsmål, tænker bl.a. at gulerødder og hakket tomat er med til at give den denne farve. I hvert fald har jeg blot gjort hvad der står i opskriften 🙂 Kh. Julie

 2. Hej Julie. Tror du man kan bruge andet end røde linser? Måske kikærter eller almindelige kidney bønner? Af en eller anden årsag har jeg det stramt med linser, men den her ret må jeg prøve ?

  1. Hej Katrine. Det kan du helt sikkert sagtens, men de giver ikke helt den samme konsistens. Linserne giver rigtig god fylde, og jeg synes umiddelbart de er ret vigtige lige i denne ret 🙂

  1. Nej jeg kommer det faktisk bare ned til væsken, så det i stedet koger. På den måde bliver det mørt og jeg kan trække det fra hinanden med gafler. Du kan også koge det i vand inden, for at være endnu mere sikker på det får nok. Og så trække det fra hinanden inden det kommes ned i retten. Så behøver det til gengæld ikke at få særlig lang tid nede i selve retten 🙂

 3. Hej Julie! Tak for dine altid lækre opskrifter!
  Jeg har lige et spørgsmål til opskriften. Du skriver under gode råd, at man kan vente med at tilsætte chili til efter der er taget fra til børn. Men jeg kan ikke se, at der skal tilsættes chili til retten, medmindre det er som pynt. Er det korrekt forstået?

  1. Hej Louise
   Selv mange tak!
   Åh gud, det er dæleme godt spottet. Jeg har glemt at skrive at der skulle en smule frisk chili i retten.
   Tusinde tak fordi du spottede det og gjorde mig opmærksom på det. Det er rettet nu 🙂

Vis alle kommentarer (19)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret