Grovboller med masser af kerner

Grovboller
Grovboller
GrovbollerGrovboller som er vendt i en masse kerner og frø. Det der gør de her grovboller anderledes, er at de hæver i en skål med olie. Dejen vendes ud på et bord med kerner, så bollerne får den lækreste sprøde overflade

 

Grovboller med den sprødeste overflade og den blødeste midte

 

De her grovboller er dejlig mættende og fylder godt i maven. Selvom der er brugt en masse kerner og frø, og melet også er delvist groft – er disse boller bløde inden i. Jeg har nemlig ikke kommet kerner og frø inden i selve bollerne, men til gengæld drysset med det inden de bages.

De har en god sprødhed uden på og er seje, luftige og vildt lette inden i. De er nemme og hurtige at lave og på få timer har man en portion klar. Så hvis du får gæster senere på dagen, kan disse sagtens være klar.

Bollerne er vildt bløde og luftige med store lufthuller, udenpå er de sprøde og dækket med en masse kerner og frø. Mine grovboller er kørt på røremaskine, hvilket jeg synes giver det bedste resultatet, men de kan sagtens røres i hånden også. Jeg bager altid en stor portion af de her grovboller og fryser hele baduljen ned. Så har vi boller til de næste mange dage.

Grovboller

Opskrift til 12-14

Grovboller som er dejlig mættende og fylder godt i maven. Selvom der er brugt en masse kerner og frø, og melet også er delvist groft – er disse boller bløde inden i. Jeg har nemlig ikke kommet kerner og frø inden i selve bollerne, men til gengæld drysset med det inden de bages. De har en god sprødhed uden på og er seje og luftige inden i. De er nemme og hurtige at lave og på få timer har man en portion klar

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

2 timer og 15 min

Samlet tid

2 timer og 30 min

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 5 dl lunken vand
 • 1 dl yoghurt
 • 2 tsk. salt
 • 2 tsk. honning
 • 400-500 g hvedemel
 • 400 g grahamsmel eller speltmel
 • 1/2 dl olie
 • 1 æg til pensling
 • 1-2 dl kerner og frø (jeg brugte hvide og sorte sesam, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner)

Sådan gør du

 • Kom gær, vand, yoghurt, salt og honning i en skål eller røremaskine og rør til gæren er opløst
 • Kom hvedemel og grovmelet i skålen og rør igen, nu skal den bare have fuld gas – hvis du rører på maskine så giv dejen 10 minutter på fuld omdrejning (hold godt ved røremaskinen, den kan godt hoppe og danse lidt) hvis du rører i hånden, så skal der bare røres ind til du ikke orker mere.
 • Tag en ny skål og kom olien her i
 • Kom dejen over i denne skål og kom et klæde over skålen
 • Lad dejen hæve her i på køkkenbordet (i skålen) i 2 timer
 • Bland kerner og frø i en skål imens og slå ægget ud i en anden skål
 • Når dejen har hævet, tænder du først ovnen på 225 grader varmluft
 • Kom så dejen ud på et meldrysset bord, vend den forsigtigt rundt i melet og skær den i stykker. Flyt forsigtigt stykkerne over på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Pensl bollerne med ægget og drys med kerneblandingen
 • Når ovnen er varm kommes pladen ind i midten af ovnen, bollerne er færdige efter 15-18 minutters tid.

Bedøm denne ret

Grovboller

Madpakkeidéer

Grovboller er helt perfekte til madpakken eller som en god start på dagen. Men en skive ost og marmelade på en kop kaffe i hånden – er dagen efter mit hovede startet helt perfekt. Det kunne også være du kunne lave en form for spread og komme i den. Jeg har f.eks. en opskrift på lakserilette her eller en hønsesalat lige her. Hvis du pakker den i en bøtte for sig og samler din sandwich på jobbet, evt. sammen med lidt salatblade, agurk og tomat. Så har du da den perfekte madpakke

Andre lignende opskrifter

Mangler du flere brødopskrifter? Jeg har f.eks. en opskrift grove gulerodsboller her. Det kunne også være du hellere vil kaste dig ud i projekt glutenfri bagværk – så har jeg et par opskrifter her: glutenfrie spinatboller eller rødbedeboller lige her.

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her

Kommentarer

 1. Bollerne ser lækre ud – og har umiddelbart alt i skabene til at give mig i kast med dem, dog undtagen yoghurt. Kan man bruge fx skyr eller mælk i stedet?
  Venlig hilsen Line

  1. Ja det kan de sagtens. Så skal der bare lige en tand mindre gær i og så koldt vand i stedet. Jeg ville nok bruge gær svarende til en mandel ish i størrelsen 😉

 2. Holda op nogle nemme boller at lave! Men Holda helt op hvor smager de bare enormt godt! Dejlig sprød skorpe og lækre bløde indeni! 👏🏻 Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg laver dem! Så tak for en god opskrift 😍

 3. De smager virkelig godt! Lækre sprøde og luftige 😊
  Tusind tak for en god og meget nem opskrift. De vil helt sikkert blive lavet mange gange fremover 🙌🏻

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret