Falafler – min bedste opskrift

falaflerfalafler
falaflerFalafler, her er min opskrift på den bedste sprøde falafel.

 

Falafler – bløde inden i og sprøde uden på og med masser af smag

 

Falafler er min favorit veggiedelle. Jeg er svært glad for dem, jeg spiser dem rigtig tit og jeg bliver aldrig træt af dem. Jeg har prøvet mange forskellige slags, både af købevariatoner, og af de hjemmelavede. De perfekte falafler er i min verden bløde og saftige inden i, de må endelig ikke være tørre. Og så skal de være sprøde og fedtede uden på.

En udfordring når man laver falafler er at undgå de smuldrer og går i stykker under stegningen. Men kommer man for meget mel i (så de er lettere at styre), kan de blive alt for tørre og kedelige. Det kan derfor godt være lidt svært at lave sine egne. Men her er mit bud på nogle, jeg synes blev ret så gode.

Falafler

Opskrift til 15

Falafler som er bløde og saftige inden i og sprøde og fedtede uden på. Jeg synes de her falafler blev så gode.

Forberedelsestid

10

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

20 min

Ingredienser

 • 1 dåse kikærter
 • 1 bundt persille
 • 3 fed hvidløg
 • 2 strimler forårsløg (eller 1 lille almindeligt løg)
 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • 2 tsk. tørret koriander
 • 1 god tsk. salt + lidt sort peber
 • 2 æg
 • 3 spsk. citron- eller limesaft
 • 3 spsk. mel eller rasp
 • 1 dl olie til stegning
 • evt. sesam som drys

Sådan gør du

 1. Dræn kikærterne fra væsken og kom dem i en blender sammen med persille, hvidløg, løg, krydderierne, æg og citronsaft – giv det en tur til det er blendet
 2. Bland mel i og rør rundt
 3. Varm olien op og kom en god skefuld dej på pr. falafel
 4. Drys med sesam hvis du ønsker
 5. Giv dem et par minutter på hver side ved ret høj varme, skru derefter ned så de blot ligger ved lav-middelvarme og syder og bobler, ind til de har suget alt olien til sig
 6. Læg dem over på en tallerken med køkkenrulle

Bedøm denne ret

grønne falafler

De her falafler er med persille, hvorfor de har den grønne farve. Jeg har brugt kikærter på dåse og skal det være “helt rigtigt” skal man nok udbløde dem selv. Men er du den trofaste følger her på stedet, ved du måske også at jeg forsøger at lave en masse hurtige og nemme opskrifter. Måske lidt “spring over hvor gærdet er lavest opskrifter”. Jeg vil ikke gå på kompromis med kvaliteten af opskrifterne, men jeg kender også mig selv nok til at jeg ikke laver besværligt mad. Måske du har det på samme måde, og så er denne opskrift altså ret god. Nem og rigtig god!

Til de her falafler har jeg brugt godt med smag fra hvidløg, krydderier, forårsløg og lime. Jeg foreslår at servere dem sammen med en tzatziki og en lækker salat, måske denne med pesto, krydderurter og feta

 

Falaffelkærlighed

Hvis du elsker falafler lige så meget som jeg, bør du måske prøve mine andre opskrifter. Her har jeg f.eks. en opskrift på en ovnbagt variant – det giver en noget mindre fedtet udgave, med langt mindre olie. Er du omvendt til det helt snaskede, har jeg her nogle friturestegte som indgår i de bedste falafelbowls
Vil du gerne give dig i kast med en version lavet på udblødte kikærter som jeg talte om i starten? Så har min søde og dygtige kollega Emma en opskrift her.

Kommentarer

 1. Opskriften ser virkelig lækker ud. Jeg elsker også falafler. Den kommer på min madplan i næste uge, men jeg vil lige høre, hvor stor er den dåse kikærter som du bruger? 🙂
  Tak, og god weekend.

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret