Spinatvafler med pulled chicken

spinatvafler
spinatvafler
spinatvaflerSpinatvafler lavet på fuldkorns majsmel. Smurt med mayo, toppet med hjemmelavet pulled chicken og lidt ekstra grønt.

 

Spinatvafler med pulled chicken, mayo og frisk grønt

 

Spinatvafler er noget vi får lidt for sjældent faktisk. Ofte bliver det til madpandekager, fremfor vafler, da det på en eller anden måde virker nemmere i mit hovede. Men det er det faktisk sket ikke. Spinatvafler er mindst lige så nemt og mindst lige så godt.

Desuden er spinatvafler altså lidt fine, så skal du have gæster, kunne det her måske være en ret simpel måde at imponere lidt på. I hvert fald hvis man har en masse forskellige toppings at komme på. Det kunne være f.eks. slags dips og tapenader, kylling, lakserilette, falafler eller noget i den stil. Og så selvfølgelig en masse grønt.

Vaflerne kan sagtens laves uden spinat, men det er en ganske effektiv måde at gemme lidt grøntsager i made, ved at komme spinat i dejen.

Vaflerne er smurte med en god mayo eller en flødeost, toppet med grøntsager og en sød omgang pulled chicken. Jeg håber det er noget I har lyst til at prøve

Spinatvafler

Opskrift til 4-6 personer

Sunde spinatvafler som har smurt med en god mayo eller en flødeost, toppet med grøntsager og en sød omgang pulled chicken. En virkelig god kombination som udgør en lidt anderledes aftensmad

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

40 min

Ingredienser

Spinatvafler

 • 4 æg
 • 175 g fuldkornsmajsmel (eller anden type mel)
 • 2 dl mælk
 • 100 g frisk spinat
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • olie til stegning

Pulled chicken

 • 2 store stk. kyllingebryst
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 2 tsk. honning
 • 1-2 spsk. soya
 • 3 fed hvidløg

Andet fyld

 • En god mayo, spinat, avocado, peberfrugt, rødløg og persille

Sådan gør du

Spinatvafler

 1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, så også spinaten blendes helt fint ud
 2. Varm et vaffeljern op og kom lidt olie på
 3. Kom ca. 2/3 dl dej i vaffeljernet og giv vaflen et par minutter
 4. Fortsæt til der ikke er mere dej

Pulled chicken

 1. Tænd ovnen på 225 grader og kom kyllingen i et fad
 2. Bland tomatpuré, honning, soya og revet hvidløg i en skål og smør det ud over kyllingen
 3. Kom et stykke sølvpapir hen over fadet og stil det i ovnen i små 30 minutter (imens kan du lave dine vafler)
 4. Når kyllingen er bagt, trækkes kødet fra hinanden med to gafler

Andet fyld

 1. Klargør dine grøntsager ved at rengøre og snitte peberfrugt, spinat, rødløg, avocado og persille. Smør dine vafler med mayo, kom pulled chicken på og top med det grønne

Bedøm denne ret

Perfekte til små børn

Vafler er også virkelig gode til de små, både fordi de er dejlige bløde at spise og nemme for helt små børn at holde ved. For de lidt større børn, gætter jeg også på succes, da den grønne farve er lidt spændende (og shrek agtig) ;o) Det her saml-selv-koncept er også hyggeligt. Så kan børnene selv have  indflydelse på det som ligger på netop deres tallerken. Spinatvaflerne er glutenfrie hvis du bruger fuldkornsmajsmel. Dog kan du sagtens erstatte denne type mel til en helt almindelig hvedemel. Evt. gøre dem lidt grovere, ved at ændre til speltmel eller grahamsmel.

DSC08438
DSC08449
DSC08474

Lignende opskrifter:

Hvis du er til spinatvafler, er du garanteret også til spinatpandekager – Jeg har en virkelig god opskrift her, synes jeg selv. Frem for pulled kylling, har jeg i den blot brugt kylling stegt på panden. Desuden er pandekagerne fyldt med en persilledip og frisk grønt.

Kommentarer

 1. Hejsa sikke en spændende blog. Kyllingen her nægter bare og blive nok og har gjort som der står og kødet er rådt efter tre kvarter nu ved 220..nu har jeg sat varmluft på???
  Jeg glæder mig sådan til at smage ??

 2. Hej Julie. Jeg har lavet denne opskrift her til aften, og de blev vildt gode! Jeg brugte aioli som smørelse og udover den lækre kylling havde vi spirelli-gulerødder, edamamebønner, perberfrugt i tern, syltede rødløg, granatæblekerner og lidt peanuts på. Det var simpelthen så lækkert! Og en fryd for øjet! Tak for en god opskrift <3 Kh. Anne Louise.

 3. FANTASTISK blog du har! Der findes jo et hav af madblogs, men jeg er helt slået bag over af din ? Tusind tak for god inspiration!

 4. Hej Julie,
  Har du prøvet at lave dem som pandekager..??
  Har desværre ikke noget vaffeljern…
  mvh Lise-Lotte

  1. Hej Lise-Lotte 🙂
   Nej ikke lige de her, jeg tror dejen er lidt for tyk til pandekager. Men jeg ville bare tilsætte lidt ekstra mælk, – så dejen bliver lidt tyndere. Så tror jeg helt sikkert det vil virke 🙂

 5. Lækker opskrift. Men bliver kyllingen virkelig pulled efter kun 1/2 time? samt kan man putte den i en stegeso, eller bare i et lille fad?

  1. Hej Line
   Det når at blive bagt, sådan at man kan rive kødet fra hinanden. Men det bliver ikke super saftigt, ved så høj varme med så kort tid. Hvis du har længere tid, vil jeg nok bage det længere tid på svagere varme, men hvis man har travlt med hverdagen, kan løsningen her sagtens lade sig gøre 🙂 Tror både stegeso og fad kan virke.

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret