Koteletter i fad med masser af grøntsager

koteletter i fad
koteletter i fadKoteletter i fad med en masse grøntsager. Denne version af en rigtig klassiker: koteletter i fad er virkelig nem og lækker. Men den er også lidt sundere, da jeg har tilføjet en masse grøntsager til retten.

 

Koteletter i fad i en grønnere version

 

Her er en rigtig nem hverdagsret som de fleste kan lide. Jeg elsker retter som disser, hvor de bare kan stå og passe sig selv. Koteletter i fad er virkelig nemt, da det netop bare kan stå i ovnen, uden man konstant skal holde øje eller røre rundt. Desuden elsker jeg kombinationen af grøntsager, kød og en form for sauce. Man får ligesom bare lidt forskellige smage og konsistensen i en ret.

Koteletter i fad er desuden en ret økonomisk og praktisk ret, da mange af råvarerne er nogle man ofte har liggende på lager. Vi har altid krydderierne liggende, og ofte svinekoteletter i fryseren.

Koteletter i fad

Opskrift til 4

Koteletter i fad er en klassiker. En rigtig nem hverdagsret som de fleste kan lide. Jeg elsker retter som disser, hvor de bare kan stå og passe sig selv. Koteletter i fad er virkelig nemt, da det netop bare kan stå i ovnen, uden man konstant skal holde øje eller røre rundt. Desuden elsker jeg kombinationen af grøntsager, kød og en form for sauce. Man får ligesom bare lidt forskellige smage og konsistensen i en ret.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

45 min

Ingredienser

 • 6-8 stykker svinekoteletter
 • 2 tsk. salt + lidt peber
 • 1 spsk. paprika
 • 1 spsk. oregano
 • 1 spsk. timian
 • 1 broccoli
 • 1 peberfrugt
 • 1 bakke champignon
 • 2 porrer
 • 3 små skalotteløg
 • 1/2 liter fløde (piskefløde, madlavningsfløde eller kokosmælk)
 • Serveres sammen med ris, ristet parmaskinke og friske krydderurter

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader, og sæt samtidig en gryde vand over på komfuret
 2. Tag en dyb pande frem, og kom lidt olie herpå. Læg koteletterne på, drys med en smule af krydderierne (gem resten til saucen). Efter et par minutter vender du koteletterne og krydrer igen. De skal bare lige have et par minutter på hver side og stadig være rå inden i.
 3. Tag koteletterne af og kom dem over i et stort ovnfast fad
 4. Kom nu ris i gryden og lad dem koge en halv times tid (hvis du bruger grove ris). Hvide ris skal have lidt kortere tid
 5. Rengør og klargør grøntsagerne, jeg hakkede bare det hele groft
 6. Steg grøntsagerne på panden i 5 minutter, til de er let bløde
 7. Kom den sidste del krydderi på og fløden, og lad det simre i 5 minutters tid
 8. Kom det hen over kødet i fadet og giv det ca 20 minutter, imens risene står og koger
 9. Når fadet er i ovnen, kan du riste bacon af på panden
 10. Så er det ellers bare at mikse en perfekt anretning af grove ris, fadet i ovnen, det sprøde bacon og evt. lidt friske krydderurter

Bedøm denne ret

 

koteletter
koteletter i fad

Retten kan lige ledes laves i kæmpe-portion, og så fryses ned. Så kan den sagtens tages frem og lunes en anden god gang. En anden fordel ved denne ret er at den er super god til mange mennesker. Så hvis man får gæster og gerne vil lave lidt nemt mad, vil jeg klart anbefale retten. Det er som regel også en ret de fleste kan lide, inkl. børn.

En klassisk koteletter i fad indeholder måske knap så mange grøntsager som min, men jeg propper altid ekstra grønt i mine retter for at højne sundheden lidt. Desuden elsker jeg grøntsager og de fylder rigtig godt i retten. Men hvis du er lidt mere grøntsagsskræmt, undlader du selvfølgelig bare nogle af dem.

Du kan også sagtens erstatte koteletterne af kylling eller laks. Madlavningsfløden kan også erstattes af kokosmæk, eller en piskefløde. Sidste bud på en lille ændring, – du kunne jo servere noget andet til retten end grove ris. F.eks. pasta, squashpasta eller blomkålsris. Rigtig god fornøjelse med den i hvert fald :o)

Lignende opskrifter

Hvis du elsker retter i fad, så er du helt sikkert også til min pikant kylling i fad. Eller indonesisk kylling i fad. To af mine yndlings opskrifter her på siden!
Følg meget gerne med på min Instagram for flere madbilleder og madinspiration

Kommentarer

 1. Kokosmælk dur iikke, synes også der bør stå, at grøntsagerne skal svitses hver for sig, især svampene.

  1. Hej Annelise. Ok, ked af kokosmælk ikke virker for dig. Denne opskrift virker glimrende for mig 🙂 Både med kokosmælken og måden grøntsagerne klargøres på 🙂

 2. Kan jeg lave denne ret dagen før så den bare skal varmes, da vi skal være mange til aften, eller bliver grønsagerne kedelige..

  1. Jeg laver altid denne ret som stor portion og spiser rester dagen efter. Det synes jeg sagtens man kan 🙂

 3. Super lecker men for meget fløde! Næste gang bruger jeg lidt madstivels i fløden ! I stedet for Ris brugte jeg også frisk Pasta!

  1. Dejligt du kunne lide det 🙂 Lyder lækkert med pasta, det trækker selvfølgelig heller ikke lige så meget væske som ris gør. Så det kan sagtens tænkes man skal bruge lidt mindre fløde 🙂

 4. Har lige lavet den her til aften dig uden bacon og med frisk pasta i stedet. Var virkeligt lækkert !! ?

 5. Har lige lavet den her til aften. Dog uden bacon og med frisk pasta i stedet. Virkeligt lækkert! ?

 6. Ser vildt godt ud. Har du et forslag til et alternativ til fløden. Mine smagsløg er ikke meget for fløde ?

  1. Ihh hvordan kan man ikke lide fløde? :p Gid det var mig 😉 Du kan evt. bruge kokosmælk, hvis det er bedre? 🙂

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret