Bagte kyllingelår med citron, timian, hvidvin og fløde

DSC09853DSC09904
Skærmbillede 2017-04-11 kl. 21.32.25
Dette fad tog godt og vel 10 minutter at forberede. Derefter stod det bare og passede sig selv i 30 minutters tid i ovnen, mens risene kogte. Det er hvad jeg vil kalde en nem aftensmad, og en sund én. I fadet har jeg herregårds kyllingelår fra De 5 Gaarde, som er min faste kyllingepusher ;o) Kyllingelårerne har jeg krydret med salt, peber og paprika, men du kan jo bruge lige det du ønsker.
Ellers har jeg citroner, skalotteløg, cherrytomater, hvidløg og frisk timian i fadet. Hele baduljen er hældt over med en god sjat hvidvin og fløde.
Retten rækker til 4 personer (hvis du bruger hele pakken med kylling – de 700 g), jeg har lavet en lidt mindre portion i fadet her.
 

Bagte kyllingelår med citron, timian, hvidvin og fløde

 

 • 700 g kyllingelår, krydr med salt, peber og paprika
 • 1 øko citron
 • 3 skalotteløg
 • 4 fed hvidløg
 • en bakke cherrytomater (jeg brugte omkring 15 stk.)
 • 1 håndfuld frisk timian
 • 1 dl hvidvin
 • 2,5 dl fløde
 • smages til med salt og peber

 
Serveres med grove ris og evt. ristet parmaskinke
 

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Kom kyllingelårerne på en varm pande og giv dem små 5 minutter på hver side, så de får en sprød stegeskorpe – krydr med det du ønsker, jeg brugte salt, peber og paprika
 3. Imens skæres citronen i både og kernerne pilles fra
 4. Løgene skæres i både og hvidløgene skæres i skiver (det skal ikke hakkes fint)
 5. Tomaterne skæres i både og den friske timian plukkes
 6. Kom kyllingen i et ovnfast fad sammen med de forskellige grøntsager
 7. Hæld vin og fløde ved og drys evt. med lidt salt og peber
 8. Bag fadet i ovnen i 30 minutters tid, imens du koger dine ris.

DSC09828
DSC09829
DSC09870
DSC09862
DSC09882
velbekomme

Kommentarer

 1. Hej Julie!
  Tusind tak for en fantastisk blog med lækker mad. Jeg bruger dine madplaner næsten hver uge. Denne ret gik dog HELT galt. Sovsen blev frygtelig bitter og uspiselig. Har jeg mon gjort noget forkert?
  Vh Sabina

  1. Hej Sabina
   Mange tak skal du have. Men åh nej at denne opskrift ikke blev god. Det er ved at være lang tid siden jeg lavede denne opskrift og er også lang tid siden jeg selv har testet den. Men tænker da at jeg har skrevet det rigtige ned i sin tid. Men den skal da helt sikkert prøves igen så. Det dur da ikke hvis den ikke giver et godt resultat. Det er jeg frygtelig ked af. Måske er det mængden af citronskallen. Eller hvis der er kommet for meget af det hvide med fra skallen. Jeg tjekker op på den hurtigst muligt. Kh. Julie

 2. Hej Julie,
  Linket til din rub virker desværre ikke. Vil du prøve at linke igen?
  Tak for en skøn blog med lækker mad 🙂
  Mvh. Maria

  1. Hej Maria
   Nej det kan jeg da godt se, det er nok fordi de har taget den af deres hjemmeside. Tror måske det var en sommerudgave, som ikke længere findes. Jeg kan i hvert fald ikke lige finde den kyllingerub nogen steder. ØV 🙂

    1. Jeg vil helt klart bare bruge almindelige kyllingelår uden krydderi, og så bare krydre dem lidt selv. Opskriften virker jo stadig glimrende, bare fordi man køber ikke-krydrede kyllingelår 🙂

Vis alle kommentarer (13)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret