Spidskålswraps med falafler

dsc00481
Så er år 2017 skudt i gang, og her kommer så årets første indlæg. Jeg har (som stort set resten af danskerne) tænkt mig at starte januar så sundt ud som muligt. Jeg har spist alt for meget kage og chokolade hen over julen, som jo strækker sig fra 1. december helt ind til nytåret, og selvfølgelig 1. januar med! Jeg savner faktisk at spise lidt sundere, en masse lækre salater, fisk, friskpresset juices, osv. Hvad værre er, at Noah har fået lov til at spise lidt for meget usundt i december, og nu har hans mor faktisk ret dårlig samvittighed over for den lille mave. Så hele familien skal altså have et gevaldigt sundhedsspark her i Januar. Hvis du vil være med, kan du hoppe på alle de sunde opskrifter, jeg har planer om at dele med jer her i Januar.
Den første er denne spidskålswrap med falafler. Spidskål er super sundt og med meget få kalorier, det er et noget sundere alternativ til f.eks. tortillas. Jojo, det smager selvfølgelig heller ikke af det samme, eller har samme konsistens – den er jeg med på. Men det er faktisk ganske lækkert, hvis du fylder dem med din yndlingsdip (jeg har brugt en guacamole med edamamebønner) og hjemmelavede falafler.
 

Spidskålswraps med falafler

 

 • Et spidskål (jeg brugte et lilla, bare fordi det er så smukt)
 • Til guacamolen skal du bruge:
  • avocadoer, edamamebønner, skyr, salt, lime og hvidløg. Du kan se opskriften her
 • Falafler vendt i sesam. Til dem skal du bruge:
  • Kikærter, hvidløg, æg, løg, spidskommen, karry, persille, olie, salt, havregryn og chili – og sesam, hvis du ønsker at vende dem i det. Jeg har en opskrift på falafler her. Den eneste forskel er at jeg stegte disse på en pande i olie (så i stedet for at komme olie i, stegte jeg dem i masser af olie) og dryssede med godt med sesam.
 • Rød peberfrugt og friske krydderurter som pynt

 

 1. Skyl spidskålsbladene, kom en ordentlig klat guacamole i og et par falafler. Pynt med det du bedst kan lide og spis dem mens falaflerne er varme.

dsc00486
velb

Kommentarer

 1. Hej Julie 🙂
  Måske, det bare er mig der ikke kan finde den. Men hvor er madplanen uge 1? Min kæreste og jeg har glædet os rigtig meget til at starte op i denne uge 🙂

  1. Hej Trine.
   Mange gange undskyld, jeg har simpelthen ikke nået at få den lavet denne gang 🙁
   Jeg er i gang med at lave en til næste uge, den håber jeg I vil følge så 😉
   Ellers er der en masse gamle madplaner herinde, I er mere end velkomne til at snuppe ind til næste uge.
   Kh. Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret