Enchiladas med kylling, bønner og majs

enchiladas
Enchiladas er virkelig lækkert. Har I prøvet dem? Man fylder nogle tortillas med det man holder mest af (f.eks. kylling i en krydret tomatsauce) og bager dem i ovnen med ost på. Når de er helt varme, spises de med f.eks. en cremet guacamole og evt. lidt salat ved siden af. Enchiladas er måske knap så sundt som de ellers mange opskrifter jeg plejer at poste, men ihh altså hvor smager de godt. Så hvis du nu nøjes med en enkelt og så spiser dig mæt i grøntsagerne ved siden af, ej så er det da ikke helt galt hva? ;o) Jeg har proppet godt med grønt i dem, da jeg synes det smager skønt og så mætter de måske også lidt mere.
Jeg kan huske vi nogle gange fik dem, da jeg boede hjemme. Men jeg har sjældent lavet dem siden jeg flyttede hjemmefra. Men nu skete det alligevel, hvor jeg vel og mærket også fik billeder af dem. Det er madbloggerens evige problem, man vil så gerne lige knipse et par billeder af sin aftensmad, så det kan deles med jer. Men især i vinterhalvåret er der intet lys overhovedet, det er noget skidt – så måtte jeg jo lave dem til frokost i stedet.
Fyldet rækker til 5 stk. (jeg havde kun 4 tortillas, men der var præcis fyld nok til en ekstra) Jeg synes de mætter ganske godt, så jeg vil mene her er mad nok til 4 personer. Hvis du lige laver en omgang tilbehør, som denne guacamole eller denne tomat-mango salsa. Hvis du har tid, kan du jo lave dine tortillas selv. Jeg har en opskrift her på glutenfrie majspandekager.
Psst.. inspiration til disse er fundet hos vanvittig dygtige Ann-Christine som har bloggen Valdemarso. Hendes enchiladas er med lidt flere krydderier, med pulled chicken, med majskolbe-majs og sorte bønner. Jeg har sprunget over hvor gærdet er lidt lavere og lavet en lidt hurtige omgang.

Enchiladas med kylling

 

 • 5 fuldkornstortillas (hvis ikke du laver dem selv)
 • 400 g kyllingbryst
 • 2 forårsløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 peberfrugt
 • 2 gulerødder
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk kanel
 • salt og peber
 • 1/2 dåse majs (150 g i drænet vægt)
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1/2 dåse chilibønner (200 g, brug også lagen)
 • til toppen: 1/2 pose revet ost (100 g) + frisk persille eller koriander

 

Fremgangsmåde

 

 1. Snit forårsløg, hvidløg og peberfrugt fint og riv gulerødderne, steg det i lidt olie
 2. Skær kyllingen i små stykker og svits dem af sammen med grøntsagerne
 3. Kom krydderierne ved og rør godt rundt. Når kyllingen har taget lidt farve, skrues der ned for varmen.
 4. Hæld vandet fra din dåse majs og kom nogle af dem ved blandingen sammen med de hakkede tomater og den halve dåse chilibønner (brug gerne den væske de ligger i også)
 5. Nu har du din sauce klar, så skal pandekagerne blot fyldes.
 6. Kom et par skefulde i en tortillas og luk den, jeg startede med at lukke højre og venstre side ind, så siden tættest på mig – og så rullede jeg den så stramt som muligt. Læg dine rullede tortillas i et ovnfast fad med den lukkede side nedad
 7. Når du har rullet alle 5, har du sikkert lidt sauce tilbage. Hæld det hen over dine enchiladas og kom lidt ost hen over midten
 8. Bag dem ved 200 grader i små 15 minutter
 9. Top dem evt. med de friske krydderurter når de kommer ud

DSC01053
DSC01063

Kommentarer

 1. Jeg laver en hjemmelavet enchiladas sovs, der eftersigende minder om den man kan købe færdig (jeg ved det ikke jeg kan ikke lide den slags færdig sovse). Det var en sovs min roommate lavede da jeg boede i New York. Man kan godt nok ikke helt få de rigtige ingredienser i Danmark, men så laver jeg den med danske ingredienser der minder om det.
  Og ja. Man kan blive super inspireret af det andre laver uden at man behøver at kopier.

 2. Så hyggeligt. Mine unger elsker dem så det er en ting jeg jævnligt laver på en fredag. Jeg laver en lidt anden sovs til, men ellers er princippet jo nogenlunde det samme.
  Og ja det er svært med billeder her om vinteren, der er det altså nemmere om sommeren. Tilgengæld er alle de overskydede dage perfekte hvis man kan skyde frokost i stedet for aftensmad.

  1. Hvilken sauce laver du til? 🙂 Man kan jo altid få lidt idéer ude fra, nye retter skader vist ikke 😉 Ja – direkte sollys er jo heller ikke det bedste. Men solen går bare så hurtigt ned her i vinteren. Det er så ærgeligt man ikke kan skyde billeder af sin aftensmad.Det er der jeg altid laver det meste mad.

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret