Mexicansk suppe med kylling + en anmeldelse af den lækreste kogebog

dsc00815
dsc00799
Jeg har lige modtaget verdens fineste kogebog. Det synes jeg virkelig det er! Wow, denne her bog er bare lige mig. På alle leder og kanter. Jane faber har gjort det igen, I kender hende sikkert fra Madbanditten, I ved hende low-carb-high-fat damen 😉 Bogen er proppet med de lækreste billeder, lækre farver og god stemning. Maden ser vildt overskuelig og tilgængeligt ud. Jeg synes der findes virkelig mange fine bøger med vildt flot mad, som ser en tand for fancy ud, til at man selv kan overskue det, kender I det? Sådan er det ikke her, Janes mad er bare helt almindeligt hverdagsmad, hvor jeg kan være med. Men hverdagsmad som er dødlækkert. Jeg blev absolut ikke skuffet, da jeg bladrede bogen igennem, og kunne knap vælge hvilken ret jeg ville prøve
Jeg valgte dog én, denne suppe – tog et billede af opskriften og smuttede over i Salling. Da jeg hev min indkøbskurv under armen, gik min telefon så tør for strøm. Så jeg handlede alt det jeg nu kunne huske – derfor blev min version ikke helt som Janes. Men hold da op den blev lækker. Opskriften rækker til 6 personer og kan så meget anbefales.
 

Mexicansk suppe med kylling

 

 • 2 spsk. kokosolie til stegning
 • 600 g kyllingebryst
 • 1 løg (gerne et skalotteløg)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1/2 tsk. koriander (tørret)
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. oregano
 • 1 stor tsk. salt
 • 1/2 tsk. peber
 • 1 spsk kokossukker
 • 1 peberfrugt
 • 2 gulerødder
 • 1 lille håndfuld majs
 • 1 dåse hakket tomater
 • 1 dåse chilibønner + væsken derfra
 • 1/4 liter piskefløde
 • 3 dl vand

 
Tilbehør:

 • frisk koriander
 • frisk chili
 • revet cheddarost
 • avocado
 • nachos

 

 1. Hak løg, hvidløg, gulerod og peberfrugt i ønsket størrelse. jeg foretrækker lidt bid og lader derfor stykkerne være ret store
 2. Klip kyllingen (eller skær den) i mindre stykker og steg dem i en wok, i olien. Kom alle krydderierne ved og vend det godt rundt.
 3. Når kyllingen er brunet let af, tilsættes grøntsagerne. Vend også disse godt rundt i krydderierne
 4. Tilsæt nu majs, hakket tomat og chilibønner (plus væsken herfra)
 5. Kom til sidst væsken ved og lad det simre, gerne under et låg til hytten dufter skønt af mexicanske krydderier
 6. Tilbered dine toppings og pynt suppen med lidt revet ost, knuste nachos, avocadostykker og frisk koriander.

dsc00820
velb

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret